İslam Memiş yatırımcılara çağrıda bulundu! Son 24 saat kaldı: 1 gram altını olan önlemini alsın...

İslam Memiş yatırımcılara çağrıda bulundu! Son 24 saat kaldı: 1 gram altını olan önlemini alsın...

Altın fiyatlarında yaşanan artış ve düşüş trendi ile birlikte altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten açıklama geldi. FED faiz kararına gözlerini diken uzman isim yatırımcılara uyarılarda bulundu. 3 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan FED toplantısı ile birlikte dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekti. Fed faiz kararına son 24 saatlik bir süreç kaldı. İşte tüm detaylar...

YATIRIMCILAR ÖNLEMİNİ ALSIN

2023 yılı ile birlikte oldukça hızlı hareket eden altın piyasasında dalgalanmalar yaşanıyor. Son haftalarda ons altın fiyatı 1960 dolar ile 2010 dolar seviyelerinde git gel yapmaya devam ediyor.

Dalgalanmayı sona erdirecek olan detay kısa bir süre önce paylaşıldı. Altın piyasasındaki en önemli isimlerden birisi olan ünlü ekonomist İslam Memiş gram altın fiyatlarına dair tahminlerini paylaştı. Yatırımcıya uyarılar yapan uzman isim dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

altin-ve-dolarlarini-bozdurup-tlye-gecen-islam-memis-uyardi-korkunuz-varsa-bunu-yapin-h1655712040-401149.png

ALTIN FİYATLARINDAKİ GELİŞMEYE SON 24 SAAT

Önümüzdeki günlerde 2 kritik tarihin ve gelişmenin bulunduğunu belirten uzman isim açıkladı. Bu dikkat çeken gelişmelerden birisinin ABD Merkez Bankası tarafından önümüzdeki gün ile birlikte açıklanacak faiz kararı olduğunu açıkladı. Çeyrek ve gram altın paritelerinin ons altın ve döviz ile bağlantısı olduğunu açıklayan uzman isim FED tarafından verilen kararların etkili olacağını açıkladı.

Doların uluslararası etkisini göz önüne aldığımızda ise yukarı veya aşağı yönlü hareketine dair sinyallerin paylaştığını belirtti. FED tarafından alınacak kararın öngörülerine göre mayıs ile haziran aylarında 2 baz puanlık artış bekleniyordu.

Fakat kısa bir süredir enflasyon ile mücadelede tavizin verilmemesi ile birlikte piyasaların başarılı soğutulmasının ardından 3 Mayıs tarihinde yapılacak toplantıda 25 baz puanlık bir artış bekleniyor. Yıl sonuna kadar faizlerde göreceğimiz son değişiklik olduğu öngörülüyor.

0x0-dolar-ve-altini-kahini-olarak-bilinen-islam-memisten-bomba-yorum-ellerinde-patlayacak-diyerek-uyardi-gumus-hep-1642265374548.jpg

ONS VE GRAM ALTIN 2023 YILI ÖNGÖRÜLERİ

Ons altın fiyatlarında 1960 dolar seviyesini beklemeye devam ettiğini açıklayan ünlü ekonomist İslam Memiş yıl içerisindeki tahminlerini de paylaştı. 2023 yılı içerisinde 2350 dolara kadar yükselmesini beklediği ons altın fiyatının gram altın fiyatlarına da yansıyacağı biliniyor. Ons altın fiyatlarının 2350 dolar olmasını beklerken gram altın fiyatlarında ise ilk öncelikle 1450 TL olması, daha sonrasında ise 1550 TL olmasını öngörüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN