İslam Memiş'ten faiz açıklaması geldi! Azıcık birikmişi olan hemen alsın: O yatırım her şeyden daha ucuz

İslam Memiş'ten faiz açıklaması geldi! Azıcık birikmişi olan hemen alsın: O yatırım her şeyden daha ucuz

Altın, dolar ve euro piyasasına dair uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten de kısa bir süre önce açıklama geldi. FED faiz kararına dair yaptığı kritik açıklamaların yanı sıra yatırımcılara doğru adresi gösterdi. Peki her şeyden ucuz olan yatırım hangisi? İşte tüm detaylar...

FED FAİZ KARARI SONRASI KRİTİK AÇIKLAMA

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş geçtiğimiz gün açıklanan ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararına dair açıklamalarda bulundu. Dünyanın merakla beklediği faiz kararında 25 baz puan artış yapıldı. Yapılan faiz artışı ile birlikte yüzde 5,00 ile 5,25'e kadar yükseldi.

Yükseliş gösteren faiz son 16 yılın en yüksek faiz oranı olarak yerini aldı. FED tarafından bir diğer faiz kararı 14 Haziran 2023 tarihine paylaşılacak. FED'in gelecek dönemde daha fazla faiz artışı yapmayacağına dair iddialar yer alıyor.

Faiz kararı ile birlikte hareketlenen piyasalara dair açıklamalar uzman isimlerden geliyor. ABD faiz vadeli kontratları yapılan açıklama ile birlikte FED tarafından Eylül ayı ile birlikte faiz indirimin başlayacağını belirtti.

foykdikxmaamb7s-qben.jpg

İSLAM MEMİŞ'TEN PİYASA DEĞERLENDİRMESİ

FED faiz kararının açıklanması ile birlikte değerlendirmelerini aktaran ünlü ekonomist İslam Memiş piyasa beklentisinde bir kararın alındığını açıkladı. Faiz kararı sonrasında attığı twit ile gündeme gelen ünlü ekonomist açıklamalarında yatırımcılara seslendi.

Gram altının serbes piyasalarda 1.409 TL'ye kadar yükseldiğini belirten Memiş, "Gümüş, 25,25 $ kırarak 26-28 $ hedefliyor. Gram ise serbest piyasalarda 18 lirayı gördü. Artık TL’si olana altın- gümüş yaramaz. Borsa ve döviz var. En mantıklısı borsa." açıklamasında bulundu.

islam-memis-o-artisa-dikkat-cekti-yeni-zamlar-gundeme-gelebilir-hxny.webp

BORSA HER ŞEYDEN UCUZ

Borsa'da 4.500 hedefi olduğunu açıklayan ünlü ekonomist hedefini tutturmasıyla birlikte yeni bir yorumda bulundu. Borsa'daki düşüşün 4.000 puana kadar devam edebileceğini açıkladı. Tam istediği gibi olduğunu belirten ünlü ekonomist yıl sonu tahmininde bulundu. İslam Memiş'in tahminlerine göre yıl sonunda borsa 6 bin puan seviyesine kadar çıkabilir.

Borsa'nın her şeyden daha ucuz olduğunu belirterek yatırımcılara yeni bir yol gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN