İslam Memiş'ten gram altın için şoke eden tahmin! 'Düşüş bekliyorum' diyerek rakam verdi

İslam Memiş'ten gram altın için şoke eden tahmin! 'Düşüş bekliyorum' diyerek rakam verdi

Önümüzdeki haftayı işaret eden piyasa uzmanı İslam Memiş, hızlı yükselen altının biraz 'soluklanabileceği' uyarısında bulundu. İslam Memiş, alım için 'fırsat kollayanlara' rakam verdi. İşte, İslam Memiş altın yorumları son dakika...

Finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın piyasasındaki sert yükselişler sonrası geçtiğimiz haftayı değerlendirdi ve gelecek haftayla ilgili altın ekseninde öngörülerini paylaştı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş'in tahminleri şöyle:

GRAM ALTIN YÜKSELECEK Mİ DÜŞECEK Mİ?

"Ons altın 1985 dolara kadar gerilemişti. 40 dolarlık sert bir düşüş gerçekleşti.

Ons altın tekrar 2000 dolar seviyesi üzerine tutunma çabasını sürdürüyor. Ancak tamamen yükselişlerin başlaması için 2058 dolar seviyesi üzerinde kalıcı olması gerekiyordu.

Demek ki burada tekrar 1950 dolar destek seviyesi çalışır diye tahmin ediyorum. Daha önce 1985 dolar destek seviyesi çalışmıştı.

Tekrar geniş bant aralığına odaklandığımız için 1950-2050 dolar aralğını takip etmeye devam ediyoruz.

Geçen hafta ons altın 1985 dolardan destek bulmuştu. Ancak ısrarla 1950 dolar seviyesini hedef alan bir trendde olacağını tahmin ediyorum.

"GERİ ÇEKİLME BEKLİYORUM"

Kalıcı yükselişler için 2058 dolar üzerinde kapanışlar gerçekleşmesi gerekiyor.

Ancak ons altın yatay seyrini korumakta. Düşüşlerde yine kademeli olarak 2000 dolar seviyesi güçlü destek seviyesi, sonrasında 1985 dolar güçlü destek seviyesi, ana hedef ise 1950 dolar destek seviyesi.

Gram altın bu hafta sert yükselişlerle yeni bir rekor tazeledi. Serbest piyasalarda 2128 lira seviyesine kadar yükseldi.

Gram altın TL fiyatında 2070-2100 lira aralığını takip etmeyi sürdüreceğim.

Ons altında beklediğim geri çekilmeyi gram altın tarafında da bekliyorum.

O yüzden yeni altın alacaklar, alım için fırsat kollayanlar için 2100 lira altına sarkmalarda 2070 lira seviyesine kadar bir geri çekilme yaşanabilir.

"BİRAZ DİNLENMESİ LAZIM"

2100 lira altındaki rakamlar takip edilebilir. Gram altın 2128 lira seviyesine kadar yükseldi. Ancak hızlı bir yükseliş oldu. Biraz dinlenmesi lazım.

Ancak yılın ilk çeyreğinin sonunda yani Mart sonunda beklediğimiz değer 2150 lira seviyesi. Beklemeye devam edeceğiz.

Önümüzdeki hafta gram altında ons altın nedenli bir geri çekilme olabilir.

Çünkü ons altında teknik olarak tekrar bir satış bekliyorum. Dolayısıyla gram altın 2100 lira altına sarkabilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN