İslam Memiş’ten korkutan 2026 uyarısı: "Gümüş bu yıl ciddi anlamda can yakabilir!"

İslam Memiş’ten korkutan 2026 uyarısı: "Gümüş bu yıl ciddi anlamda can yakabilir!"

Ünlü finans analisti İslam Memiş, 2026 yılı piyasa öngörülerini paylaşarak yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu. 2026'yı "manipülasyon yılı" olarak tanımlayan Memiş, özellikle gümüş piyasasındaki sert yükselişlerin bir "enkaz" yaratabileceğine dikkat çekti.

Küresel piyasalar, jeopolitik gerilimler ve merkez bankalarının kararlarıyla şekillenirken, finans analisti İslam Memiş’ten piyasaları sarsacak açıklamalar geldi. Borsadan dövize, altından gümüşe kadar geniş bir perspektifte değerlendirmeler yapan Memiş, 2026 yılının bir kazanma yılı değil, varlıkları koruma yılı olacağını vurguladı.

Borsa İstanbul için uzun vadeli hedeflerini koruyan analist, döviz kurlarındaki kademeli artış beklentisini yinelerken, değerli metaller piyasasında ise seçici olunması gerektiğinin altını çizdi. Özellikle gümüş yatırımcılarını "can yanabilir" diyerek uyaran Memiş, kaldıraçlı işlemlerden uzak durulması gerektiğini hatırlattı.

BORSA VE DÖVİZDE YIL SONU HEDEFLERİ

Borsa İstanbul'da teknik seviyeleri takip etmeye devam ettiğini belirten İslam Memiş, yatırımcılara şu çerçeveyi çizdi:

“Teknik olarak 12.200–12.600 puan aralığını takip etmeye devam edeceğim. Yine yıl sonu hedefimiz 14.000 puan seviyesi olduğu için uzun vadeli pozisyon açan arkadaşlarımızın yıl sonuna kadar bir planlama yapması lazım.”

Dolar ve Euro tarafındaki beklentilerini de paylaşan Memiş, “Bu yıl sonuna kadar 50 lira seviyesi ile alakalı beklentimiz devam ediyor. Euro/dolar paritesi 1.16 seviyesinin altına sarktı. Artık kademeli alım seviyesi başlamıştır” ifadelerini kullandı.

Piyasalarda hareketli gün: Euro rekor tazeledi, dolar sınırlı yükseldi - KARAR

ALTINDA YÜKSELİŞ TRENDİ SÜRÜYOR

Altın fiyatlarındaki ana trendin yukarı yönlü olduğunu savunan Memiş, ons ve gram altın için kritik rakamları verdi:

“Ons altını yüksek görmeye devam ediyorum. Bu yıl ortasına kadar ana trend noktası olarak 4.800–4.880 dolar seviyelerini takip edeceğim.”

Analist, gram altın tarafında 6.500 lira seviyesinin kritik olduğunu, ons altında ise 4.440 dolar seviyesinin güçlü bir destek noktası olarak öne çıktığını belirtti.

gorsel-2026-01-17-095418912.png

GÜMÜŞ İÇİN SERT UYARI: "BU ENKAZDAN ÇOK KİŞİ MAĞDUR OLACAK"

İslam Memiş'in en sert uyarıları gümüş piyasasına yönelik oldu. Mevcut fiyatlamaların sağlıklı olmadığını dile getiren analist, yatırımcıları şu sözlerle uyardı:

“Yine bir manipülasyon ve spekülasyon fiyatlaması içerisindeyiz. Yatırımcıların ciddi anlamda canını yakabilecek bir süreçteyiz. Yaklaşık bir aydır bu taraftan uzak durulması gerektiğini her videoda uyarıyorum. Gümüş bu yıl ciddi anlamda can yakabilir. Asıl hikayeyi 80 dolar seviyesi aşağı yönlü kırıldıkça göreceğiz. Bu enkazdan çok kişi mağdur olacak ve önümüzdeki aylarda sosyal medyada ‘bu gümüşe nereden bulaştım’ diyenlerin sayısı artacak.”

gorsel-2026-01-17-095433321-001.png

2026: VARLIKLARI KORUMA YILI

Gelecek yılın piyasa karakteristiğini "kaos" ve "manipülasyon" olarak tanımlayan Memiş, portföy yönetimi konusunda net bir yol haritası sundu:

“Piyasalarda kargaşa ve kaos devam ediyor. 2026 yılını ‘manipülasyon yılı’ olarak tanımlamıştık. Her ay farklı bir hikayeyle karşı karşıya kalacağız. 2026 yılı kazanma yılı değil, varlıkları tutma ve koruma yılı. Uzun vadeli düşünen, portföyünü çeşitlendiren, kaldıraçlı işlem yapmayan herkes kazanacak. Ancak birikimleriyle kumar oynayanlar maalesef kaybedecek.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN