İslam Memiş'ten piyasaları karıştıran altın, dolar, kripto yorumu! Böylesini beklemiyordu: Kazananlar bu tarafta olacak

İslam Memiş'ten piyasaları karıştıran altın, dolar, kripto yorumu! Böylesini beklemiyordu: Kazananlar bu tarafta olacak

Altın fiyatları vatandaşların gündeminde. Merkez Bankası'nın 50 baz puanlık faiz indirim kararı sonrası yükselişe geçen altın fiyatlarında deprem oluyor. Gram altın dün 1.200 TL seviyesini aşarak yeni bir rekor kırdı. Fiyatlarda yaşanan hareketliliği değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve dolar borcu olanları uyardı. Satış için tarih verdi! Kimse bunu beklemiyordu. Kazananlar bu tarafta olacak. İşte İslam Memiş'in piyasa yorumu...

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası hareketlenen altın fiyatları, ABD'de 3 bankanın iflas etmesinin ardından yükselişe geçti. Özellikle ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz düşürme sinyalleri sonrası hareketlenen piyasalarda deprem yaşanıyor. Gram altın dün 1.200 TL'yi aşarak yeni bir rekor kırdı. Fiyatlardaki artış sonrası vatandaşlar 'Alyın yükselecek mi, düşecek mi? Altın alınır mı, satılır mı?' sorularını araştırmaya başladı. Piyasalarda son durumu değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve dolar borcu olanları uyardı. Sakın bu hataya düşmeyin! Kazananlar bu tarafta olacak. Satış için beklenen tarihi verdi. İşte İslam Memiş'in altın ve dolar yorumu...

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ, YÜKSELECEK Mİ?

Altın fiyatlarında ibre yön değiştirdi. Şubat ayında düşüşte olan altın fiyatları Mart ayı ile birlikte sert yükselişe geçti. Merkez Bankası'nın faiz kararı ve ABD'den gelen haberler altın fiyatları ateşledi. Gram altın dün 1.200 TL seviyesini aşarak yeni bir rekor kırmış oldu. Fiyatlardaki artış sonrası piyasaları değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve dolar borcu olanları uyardı. 'Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?' sorusuna yanıt veren İslam Memiş, satış için tarih verdi.

jhhjjh-8.jpg

Piyasalarda belirsizliğin hakim olduğunun altını çizen İslam Memiş, "Hem küresel hem de yurt içi piyasalarda yoğun haber akışları gelmeye devam ediyor. Piyasalar ve kafalar karışık. Belirsizlik ve riskler de artıyor. Hem dışarıda hem de içeride bir para savaşı süreci var. Küresel piyasalarda üç bankanın iflası, iflasın getirdiği tedirginlik ve belirsizlik, ekonomik verilerin karışık gelmesi, merkez bankalarının bundan sonra ki politikaları takip ediliyor. Üç bankanın batmasına göz yummaları, diğer ülkelere sıçrama olasılığı akıllara “Dijital para sistemine mi geçilecek” sorusunu getiriyor." dedi.

MERKEZ BANKASI KENARA ÇEKİLECEK Mİ?

ABD'de 3 bankanın iflas etmenin piyasalarda tedirginliğe neden olduğunu belirten İslam Memiş, bundan sonraki süreçte Merkez Bankası'nın nasıl bir yol izleyeceğini değerlendirdi. 'Merkez Bankası kenara çekilecek mi?' sorusuna cevap veren Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"İki yıldır kontrolü ele alan merkez bankaları, Haziran sonrası politika değişikliğine gidip faiz artırımlarını durdurabilir. ABD’de mortgage krizi, banka iflasları ve resesyon riski tıkanık bir sürece işaret ediyor. Bu kriz acaba ABD’nin Rusya-Ukrayna Savaşı'na dâhil olmasıyla derinleşebilir mi? Avrupa Merkez Bankası (ECB), piyasaların genel beklentisi doğrultusunda 50 baz puanlık faiz artırımına gitti. Kripto paralar ise bu hafta coştu. 25 bin 70 dolar seviyesine yükselen bitcoin, dün günü 24 bin 877 dolardan tamamladı. 20-30 bin dolar arlığında dalgalanan bitcoin, kendine bir yön belirleyemedi. Yani, baskının devam ettiğini gözlemliyoruz.

hjhjhjhj-17.jpg

KKM tutarı 1 trilyon 603,4 milyar TL’ye yükseldi. Dolar/TL kuru ise 19,00 liraya. Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı bir haftada 1 milyar 130,30 milyon dolar artış gösterdi. Yurt dışında yerleşik kişiler piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 10 Mart haftasında 53,5 milyon dolar hisse satışı yaptılar. Risklerin arttığı süreçlerde piyasa bir bahane bulmak için yarışır."

ALTIN VE DOLAR BORCU OLANLAR DİKKAT! SATIŞ İÇİN TARİH VERDİ

Bir savaş halinde olduğumuzun altını çizen İslam Memiş, altın ve dolar borcu olanları uyardı. Satış için tarih veren bir tarafın kazanacağını belirten Memiş, "Bu haftanın bahanesi, banka iflasları. Önümüzdeki hafta Fed’in faiz kararı ve sonrası. Bu savaşın bir kazanını mutlaka olacak. Tabii ki de bir de kaybedeni. Ancak bir savaş var, bu kesin. Ya sistem değişikliği ya da gerçek bir savaşın alt yapı hazırlığı! Petrol fiyatlarının bu kadar gerilemesi hiç hayra alamet değil. 72 dolar karşısındaki petrol fiyatının piyasasını izliyoruz." uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN