İsrail-Filistin topları akaryakıtı vurdu! Brent petrol fiyatları fırladı, akaryakıta yeni zam yolda

İsrail-Filistin topları akaryakıtı vurdu! Brent petrol fiyatları fırladı, akaryakıta yeni zam yolda

İsrail ve Filistin arasında çıkan savaşın ardından dünya ekonomisinde dalgalanmalar başladı. İki ülke arasındaki gerginlik brent petrol varil fiyatlarını etkiledi. Yükseliş gösteren petrol fiyatları üzerine, akaryakıt fiyatlarında zam bekleniyor. İşte tüm detaylar...

Dünya üzerinde savaşlı bir yıldan geçiyoruz. Rusya ile Ukrayna savaşının ardından, geçtiğimiz günlerde başlayan İsrail ile Filistin savaşı sürüyor. Gündeme bomba gibi düşen savaş, dünya ekonomisine de etki ediyor. Savaş gündeminde ilk artan ürün ise brent petrol varil fiyatları odu.

İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞI EKONOMİYE YANSIDI

Dünya üzerinde yaşanan savaşlar ekonomiye de yansıyor. Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaşın ardından, birçok üründe zam gelirken, bir savaş daha patlak verdi. Dünya, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşı kaldıramazken, İsrail ile Filistin arasında yeni bir savaş başladı. 2 gün öncesinde başlayan savaşın etkisi gündeme geldi.

Hamas tarafından düzenlenen operasyon ile birlikte İsrail sınırları içerisinde başlayan savaş her saniye büyüyor. Tüm dünya tarafından gelen paylaşımlar üzerine, ekonomide kritik sürece girildi. Yüzlerce insan hayatını kaybederken, petrol varillerinde de artış gözlemleniyor.

167477.jpg

PETROL FİYATLARI ARTTI

Savaşların her zaman kötü sonuçlar doğurduğu biliniyor. Savaş sebebiyle iki ülke arasında çatışmalar sürerken, dünya ekonomisine etki eden brent petrol varil fiyatlarında artışa gidildi. Orta Doğu'da yaşanan gerilimin ardından brent petrol varil fiyatları güncellendi.

Yüzde 5 oranında yükselen brent petrol varil fiyatı, 90 dolara kadar yükseliş gösterdi. Güncel rakamların ardından akaryakıt fiyatlarında da zam bekleniyor.

AKARYAKITTA ZAM BEKLENTİSİ!

Ülkemizde akaryakıt fiyatları dolar kuru ve brent petrol varil fiyatına göre değişiklik gösterebiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN