İşte Alabileceğiniz En Ucuz Sıfır Otomobil! Fiyatlar Zamlanmadan Elinizi Çabuk Tutun

İşte Alabileceğiniz En Ucuz Sıfır Otomobil! Fiyatlar Zamlanmadan Elinizi Çabuk Tutun

Otomobil fiyatlarının uçuşa geçtiği günümüz Türkiye'sinde sıfır otomobil almak artık bir hayal oldu. Kaliteli ve yüzünüzü güldürecek bir otomobil almak artık ise söz konusu bile değil çünkü üreticiler fiyatlarla mücadele edebilmek adına 'Buradan da mı kısmışlar' diyeceğiniz yerlerden kısarak maliyet azaltmaya çalışıyor. Hyundai ise bu sorunlara aşırı rekabetçi bir fiyat ile karşı çıkıyor. İşte alabileceğiniz en ucuz sıfır otomobil ve detayları.

Sıfır otomobil almanın neredeyse imkansız bir hale geldiği günümüzde markalar fiyat bandının altına kalmak için türlü türlü çözümlere gidiyor. Bunlara gösterilebilecek en büyük örnek ise Dacia'nın Sandero modelinde maliyetlerden kısmak adına otomobilde multimedya sisteminin bulunmaması. Fiyatı 400 bin TL'nin üzerinde olan bir otomobilde arka pencerelerin manuel olması gibi birçok detay ile üreticiler fiyat bandını aşağı çekmek için kısabildikleri her yerden kısıyorlar.

1-001.jpg

DAHA ÖNCESİNDE DE KULLANICILARIN YANINDA OLDU

Güney Kore'den Türkiye'ye gelen Hyundai, taksilerin eski dostu, Accent modeliyle zamanında uygun fiyatıyla birçok kişi tarafından tercih edilmişti. Ne yazık ki maliyetler bu denli aşağı çekildiğinde de kalite ve güvenlik anlamında üst segmentlerine nazaran bazı eksikler de meydana geliyordu fakat günümüzde Güney Kore'nin birçok kişi tarafından ismi zor telaffuz edilen Hyundai markası, i10 otomobiliyle tekrardan gündemde hem de bu sefer daha kaliteli ve daha güvenli.

3.jpg

ELDE NE VARSA SUNUYOR

Çok da fazla ekstra bir donanımı bulunmayan otomobil elde ne varsa sunuyor. Kendisinden çok daha yüksek ve genel anlamda üst sayılan modellerde otomatik farlar, multimedya sistemi gibi özellikler bulunmazken bu küçük kaplumbağa abilerine gözdağı veriyor. Yükseklik ayarlı direksiyonundan tutun ön/arka elektrikli camlar ve lastik basınç göstergesine kadar olan birçok özellik sunan bu otomobil, elektrikli ve ısıtmalı yan aynaları da standart olarak bulunduruyor. Paket yükseltildiğinde ise 'Yok artık' dedirten geri görüş kamerası gibi şeylere de sahip olabiliyor hem de öyle dandik bir kamera değil, üst segmentlerine kafa tutacak kalitede bir kamera.

6.jpg

RAKİBİ KİA PİCANTO'DAN ÇOK DAHA UCUZ

Öte yandan minik kaplumbağa i10'un ana rakibi ise Güney Kore'den gelen bir başka marka Kia. Kia'nın Picanto modeli ile rakip olan Hyundai i10 aslında birbirini de çok andıran otomobiller fakat çok bariz farklar mevcut, görüntü sizi yanıltmasın. İlk olarak Kia Picanto'da sunulan başlangıç fiyatı Hyundai i10'un en üst paketi ile neredeyse denk durumda ve fiyatın artmasıyla da tabi ki kalite de biraz artıyor doğal olarak. Genel hatlarıyla kalite anlayışını üste çeken Picanto 400 bin TL bandında daha yakın olması sebebiyle en üst paketi tercih edildiğinde rahatlıkla fark edilebilir bir kalite farkına erişebiliyor. Altının çizilmesi gereken bir başka konu ise bu segment ve fiyat aralığını tercih eden kişilerin genellikle fiyat/performans terazisinde biraz daha fiyata kaymaları da gözlerden kaçmıyor ve ikinci el konusunda Hyundai i10 biraz öne geçiyor.

7.jpg

SATIN ALINABİLECEK EN UCUZ SIFIR OTOMOBİL

Hyundai i10 modeli şuanda 1.0 MPI 67 PS Jump paketiyle 322.000 TL bandından satışa girmesiyle beraber şuan itibariyle satın alınabilecek en ucuz sıfır otomobil ve tercih edildiği durumda fiyat etiketi en üst paketi olan 1.2 MPI 84 PS Elite Çift Renk ile 391.000 TL'ye kadar çıkıyor. En üst paketi dahi Picanto'dan bir hayli ucuz olan Hyundai i10 hakkında detaylı fiyat bilgisi almak için lütfen burayı ziyaret ediniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN