İşveren, işçiyi 2 kat fazla çalıştıracak

İşveren, işçiyi 2 kat fazla çalıştıracak

İŞKUR istihdamı artırmak için ve işten çıkarmaları azaltmak için İşbaşı Eğitim Programı'nda değişikliğe gidiyor. Buna göre kurumdan talep edilen işçilerin en az yüzde 50'si işe devam ettirilmek zorunda. İşçiyi çalıştırma süresi ise 2 katına çıkarıldı.

İŞKUR Genel Müdür Vekili Oğuz Kağan Güldoğan, İşbaşı Eğitim Programı'nda değişikliğe gittiklerini belirterek, “İşverenler talep ettikleri elemanların en az yüzde 50’siyle devam etmek zorunda. Mecburi çalıştırma sürelerinde uygulama değişikliğine gittik" dedi.

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun'un haberine göre TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda sunun yapan Güldoğan, İşbaşı Eğitim Programı çerçevesinde 3, 6 ve 9 aylık şeklindeki mecburi çalışma süreleri iki katına çıkarıldığını söyledi. Değişikliğe göre programla işe başlayanların en az 6 ay çalıştırılması gerekecek.

Güldoğan konuya ilişkin, "İşverenler talep ettikleri elemanların en az yüzde 50’siyle devam etmek zorunda. Mecburi çalıştırma sürelerinde uygulama değişikliğine gittik. Daha bir haftalık bir uygulama. Bundan sonra işten çıkarmalar daha zor olacak” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN