İTO Başkanı Avdagiç asgari ücret zam oranına dikkat çekti

İTO Başkanı Avdagiç asgari ücret zam oranına dikkat çekti

Milyonlarca işçinin gözü aralıkta belirlenecek ve 2024'te uygulanacak asgari ücret zam oranına çevrildi. İTO Başkanı Avdagiç, yıl sonunda belirlenecek asgari ücretin 2024'te hedeflenen enflasyon oranında artırılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de çalışan nüfusun önemli bir kesiminin asgari ücret seviyesinde maaş alması nedeniyle zam oranları, hem işçiyi hem de işvereni yakından ilgilendiriyor. Aralık ayında görüşmelerinin başlayacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılında geçerli olacak olan zam oranı belirlenecek.

Hizmet İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği “Hizmet İhracat Şampiyonları” ödül töreninde konuşan İstanbul Ticaret Odası ve Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

'PİYASANIN DENGESİ BOZULMAMALI'

Bloomberg HT’de yer alan habere göre Şekib Avdagiç, asgari ücrete ilişkin, "Türkiye’deki işletmelerin ciddi boyutta eleman açığı bulunuyor. Önümüzdeki dönemde işten çıkarma veya işe alımlarda durağanlık sürecine girileceğini düşünmüyorum. Asgari ücret bu konuda mevcut politikalar ve hedeflenen enflasyon olarak dikkate alınarak kurulan dengeleri bozmayacak şekilde belirlenmeli. Bu alanda tabii ki çalışanlarında beklentilerini bozmayacak ama piyasanın da dengesini bozmayacak şekilde karar alınmalı” açıklamalarında bulundu.

OVP’ye göre enflasyonun 2023 sonunda yüzde 65, 2024 sonunda yüzde 33, 2025 sonra yüzde 15,2 ve 2026 sonunda yüzde 8,5 olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN