Japonya'dan bir Rusya kararı daha

Japonya'dan bir Rusya kararı daha

Rusya-Ukrayna arasında devam eden savaş lüks araç piyasasına da sıçradı. Yaptırımları genişleten Japonya, Rusya'ya lüks araç ile mücevher ve sanat eserleri gibi lüks ürünlerin ihracatına yasak getirdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal girişiminde bir ay geride kaldı. Düzenlediği operasyon nedeniyle adeta ekonomik yaptırım kıskacına alınan Rusya için yeni kararlar alınmaya devam ediliyor.

Son olarak Japonya Başbakanı Kişida Fumio kabinesi, Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımlarını genişletti.

'LÜKS ÜRÜN' İHRACATINA YASAK

Güncellenen yaptırım mevzuatı kapsamında Rusya'ya lüks araç ile mücevher ve sanat eserleri gibi lüks ürünlerin ihracatına yasak getirildi. Uygulama 5 Nisan'dan itibaren yürürlüğe girecek.

Ekonomi Ticaret ve Sanayi Bakanı Hagiuda Koiçi, konuya ilişkin "Sert yaptırımların uygulanması için G-7 ülkeleriyle dayanışmamızı sürdüreceğiz." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN