Kar balık tezgahını vurdu

Kar balık tezgahını vurdu

Marmara’da etkili olan kar yağışı balık tezgâhlarını olumsuz etkiledi. 35 TL’den satılan istavrit, 45 TL’ye kadar yükseldi.

Balıkçı tekneleri kar ve fırtına sebebiyle denize açılamayınca balık fiyatları yükseldi. Marmara’da etkili olan soğuk hava ve karlı hava balıkçı tezgâhlarını olumsuz etkilerken, yaklaşık bir ay önce 35 TL’den satılan istavrit bugünlerde 45 TL’ye kadar yükseldi.

Tezgahlarda istavrit 45, çinekop 135, uskumru 55, mezgit 35, hamsi 65 liradan satışa sunuluyor. Gelecek günlerde havaların ısınmasıyla fiyatların daha da düşeceği öngörülüyor.

‘HAVALAR DÜZELİRSE 5-10 TL İNDİRİM OLUR’

Balıkçı teknelerinin kar ve fırtınadan dolayı açılamadığını vurgulayan Balıkçı Kemal Bineklioğlu, “Kar olduğu zaman fırtına oluyor. Fırtına olduğu için denize çıkılamıyor. Az balık yakalanıyor fiyatlar yükseliyor” dedi.

“Balığın çıkışı az olduğu için fiyatlar yükseldi” diyen esnaf, şöyle devam etti:

“Havalar düzeldiğinde fiyatlarda 5-10 lira indirim olacak. Taze hamsiyi 50 TL’ye satıyorum. Buzhane hamside 50 liradan satıyorum. Fiyatlar kar yağmasına rağmen sabit. Çıkışı azaldıkça fiyat yükseliyor. Hava güllük gülistanlık olsun fiyatlar biraz düşer.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN