Özüaydın Grup hayat kurtarıyor

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki depremle felaketi yaşadı. Şiddetli depremler 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Depremin hemen ardından arama-kurtarma çalışmaları başladı. Karar gazetesinin sahibi olan Özüaydın Grup, deprem bölgesine çalışmalarda kritik öneme sahip olan vinç ve deneyimli operatörleri gönderdi. Özüaydın Grup'un desteğiyle, Hatay ve Kahramanmaraş’ta toplam 16 kişi göçük altından sağ olarak çıkarıldı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük deprem 10 ili yıktı geçti, on binlerce insan yıkılan binaların enkazında kaldı. Depremden hemen sonra arama-kurtarma çalışmaları başladı. Enkaz kaldırma çalışmalarında ağır tonajlı blokların kaldırılması için iş makineleri ve vinçler ise kritik rol üstlendi.

Karar gazetesinin sahibi Özüaydın Grup da depremzedeleri kurtarmak için deprem bölgelerine,1999 Yalova ve Gölcük depreminde de fiilen sahada çalışmış kişilerden oluşan ekip ve vinç gönderdi.

whatsapp-gorsel-2023-02-10-saat-14-45-04-copy.jpg

Özüaydın Grup'un Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Besni bölgelerine gönderdiği ekip ve vinçler, Hatay Kırıkhan’da 7, Kahramanmaraş’ta 9 kişi olmak üzere toplam 16 kişinin göçük altından sağ çıkarılmasına aracı oldu.

Özüaydın Grup Başkanı ve Karar gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Aydın yardımların, deprem felaketinin yaraları sarılana kadar süreceğini ifade etti.

whatsapp-gorsel-2023-02-10-saat-17-07-26-copy.jpg

Özüaydın Grup'un açıklaması şu şekilde:

7 Şubat 2023 sabahı, Özüaydın Grup Başkanı Mehmet Aydın’ın vermiş olduğu acil talimatla Genel Müdürümüz Fevzi Kılıç organizasyonu ile bölgedeki kardeşlerimize yardım edebilmek için organizasyonumuzu yaptık. Ekibimiz 1999 Yalova ve Gölcük depreminde de fiilen sahada çalışmış kişilerden oluşturduk, personelimiz ekipmanlarımızı deprem bölgesinde kullanmak için yeterli eğitim, donanım ve tecrübeye sahipti.

whatsapp-gorsel-2023-02-10-saat-14-45-05-copy.jpg

Kısa bir sürede organize olmanın zorluğu ile ilk etapta 18 çalışanımız ve 10 adet vinç bölgeye gitmek üzere yola koyuldu. Çalışanlarımız bölgeye ulaştığında, hasar alan bölgelerde vinç ve ekipman eksikliğinin kurtarma çalışmalarına olan olumsuz etkisini görerek lojistik destek istediler.

karar2-1552150271-1-copy.jpg
Özüaydın Grup Başkanı Mehmet Aydın

Özüaydın Grup Başkanı Mehmet Aydın, Bursa ve Gebze Vinç İşletmecileri Derneği ile koordine olarak hem kendi vinçlerimizden hem de dernek katkıları ile bölgeye 20 adet vinç ve operatör daha gönderildi.

whatsapp-gorsel-2023-02-10-saat-14-45-06-copy.jpg

Ekiplerimiz Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Besni bölgelerine dağıldı. Şehirlerin ve ilçelerin durumunu az çok görüyorduk ancak köylerden haber alınamıyordu. Sert hava koşulları köylere ulaşmayı engelliyordu ancak ekiplerimiz köylere de ulaşabildi.
Bu arada kısa sürede yapabildiğimiz organizasyonla 5 tır gıda ve battaniyeyi de ayrıca bölgeye ulaştırdık.

Hatay Kırıkhan’da 7, Kahramanmaraş’ta 9 kişi olmak üzere toplam 16 kişinin sağ olarak göçük altından çıkarılmasına vesile olmak bizim ve tüm ekibimizin motivasyon ve sevinç kaynağıdır.

edd-copy.jpg

Ekiplerimiz hâlihazırda bölgede, enkaz kaldırıyor, saha çalışmalarına destek oluyor, kardeşlerimize yardım edebilmek için oradalar ve orada olmaya da devam edecekler.
Afet bölgesindeki ihtiyaçları yakından takip etmeye ve bu ihtiyaçları karşılamaya destek olmak için tüm kuruluşlarla koordinasyon içinde çalışmaya devam ediyoruz.

KARAR GAZETESİNDEN DEPREMZEDELERE DESTEK

Öte yandan Karar Gazetesi de Basın İlan Kurumu'ndan gelen gelirinin yüzde 10'unu depremzedelere destek için bağışladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN