Kartlı ödemelerde işlem limiti arttı: Temassız kart limiti ne kadar?

Kartlı ödemelerde işlem limiti arttı: Temassız kart limiti ne kadar?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, kredi kartı ve banka kartına yönelik temassız ödeme limitini yükseltti. 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere 500 lira olan limit yüzde 50 artırılarak 750 liraya çıktı.

BDDK'nın yeni kararına göre, banka ve kredi kartlarındaki temassız ödeme limitleri değişti.

Hürriyet'in haberine göre; 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere 500 lira olan limit 750 liraya yükselerek yüzde 50 artırıldı.

TEMASSIZ ÖDEME NEDİR?

Temassız ödeme, kullanıcı ödeme aracı (kredi kartları, banka kartları, akıllı telefonlar ve diğer mobil cihazlar da dahil), ve POS cihazı arasında temas olmadan yapılan ödeme işlemlerine verilen isimdir. Temassız ödeme işleminde, kullanıcı temassız kartını veya temassız ödeme yapabilen (NFC özellikli) telefonunu işyeri POS cihazına yakın mesafede (maksimum 4 santimetre uzaklık) tutar ve ödeme bilgileri kablosuz olarak (radyo frekansı ile tanımlama - RFID) gönderilir.

Temassız ödeme kabul eden işyerlerinde POS cihazının üzerinde temassız dalga işareti ve/veya «Contactless» ifadesi yer alır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN