Kaşıkla verip kepçeyle geri alıyorlar! Dün indirim gelen akaryakıta bu gece büyük zam geliyor

Kaşıkla verip kepçeyle geri alıyorlar! Dün indirim gelen akaryakıta bu gece büyük zam geliyor

Akaryakıt fiyatlarının son bir yılda neredeyse 3 katına çıkması ile birlikte araçlarını kapının önüne bırakan vatandaşlar artık araçlarını elden çıkaracak. Çünkü akaryakıt fiyatları 30 lira barajını da aşacak. Dün gece yarısı benzin fiyatlarına 97 kuruşluk indirim gelmişti. Bu indirime sevinemeden yeniden zam geleceği haberini aldık.

Dün benzine 97 kuruş indirim yapılacağı haberleri gelmişti. Gece yarısından sonra da benzine gelen indirim miktarı pompaya yansıdı. Daha bu indirime sevinemeyen vatandaşlar bu sabah yeni zam gelecek haberini aldı.

MOTORİN FİYATLARI 30 LİRA SINIRINI AŞACAK

Motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren yüklü bir zam gelmesinin beklendiğini açıklayan akaryakıt sektörü temsilcileri gelecek olan zam miktarının pompaya yansıyacağını belirtiliyor. Motorine bu gece geleceği duyurulan zamla birlikte motorin litre fiyatı 30 liranın üzerine çıkacak.

Döviz kurundaki dalgalanma ile birlikte akaryakıt fiyatları da sürekli zamlanmaya devam ediyor. Döviz kurundaki artışın üzerine bir de uluslar arası piyasalarda brent petrol fiyatlarının artması ekleniyor.

Petrol fiyatlarındaki öngörüsünü yukarı yönde revize eden Uluslar arası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, brent petrolün varil fiyatını 100 dolardan 105 dolara yükseltti. Aslında gelecek olan 2023 yılı için brent petrol varil fiyatı için yapılan daha önceki öngörü 85 dolardı.

akaryakit-zammi.jpg

CHP'DEN BENZİN VE MOTORİNDE 6 LİRALIK İNDİRİM YAPTIRACAK KDV ÖNERİSİ GELMİŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay milletvekili Mehmet Güzelmansur, ise daha önce yaptığı açıklamalarda akaryakıttan alınan KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesi durumunda benzinin ve motorinin litre fiyatında 6 liraya yakın indirim olacağını belirterek hükümetin acil olarak akaryakıtta alınan KDV'yi yüzde 1'e düşürmesini istemişti.

15 HAZİRAN GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Dün gece benzinin litre fiyatında 97 kuruşluk indirim yapıldı. İstanbul'da 28 lira 46 kuruştan satılan benzinin litre fiyatı gelen indirimle birlikte 27 lira 51 kuruşa düştü. Benzinin litre fiyatına gelen 97 kuruşluk indirimle birlikte Ankara ve İzmir'de 28 lira 58 kuruştan satılan benzinin litre fiyatı indirim sonrası 27 lira 63 kuruşa düştü. Yapılan indirim anında pompaya yansıdı.

Şuanda İstanbul'da güncel akaryakıt fiyatlarına göre benzinin litresi 27 lira 57 kuruştan satılırken motorinin litre fiyatı ise 27 lira 90 kuruştan satılıyor.

akaryakit-zamlari.jpg

MOTORİNE BU AKŞAM NE KADAR ZAM GELECEK?

Akaryakıt sektörü temsilcileri benzinin litre fiyatına bu akşamdan itibaren 1 lira 27 kuruşluk zam beklediklerini açıkladı. Gelecek olan zamla birlikte motorin fiyatlarının 30 lirayı aşması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN