Kolaya değil vergiye para ödüyoruz: ÖTV, Cumhurbaşkanı kararı ile yüzde 25'ten 35'e çıktı

Kolaya değil vergiye para ödüyoruz: ÖTV, Cumhurbaşkanı kararı ile yüzde 25'ten 35'e çıktı

Fiyat artışlarından en çok etkilenen kolanın ÖTV'si Cumhurbaşkanı Kararı ile yüzde 25'ten, yüzde 35'e çıktı. 2.5 litrelik bir şişe kolaya 11 lira vergi ödediğimizi söyleyen eski CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, "15 Temmuz 2021'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararına göre kolalı ve gazlı içeceklerin ÖTV oranı yüzde 25'ten yüzde 35'e çıkarıldı, ayrıca yüzde 8 de KDV alınıyor. Vergisiz fiyatı 24 lira olan kolaya 11 lira da vergi biniyor" dedi.

Eski CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, 35 liraya çıkan 2.5 litrelik kola fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yalım kolanın fiyatlarının neredeyse üçte birini vergi olduğuna dikkat çeken Yalım, gazlı içeceklerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranının Cumhurbaşkanı kararı ile artırıldığını anımsatıp bununla birlikte yüzde 8 de Katma Değer Vergisi (KDV) alındığını kaydetti.

VERGİSİZ 24 LİRA

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; 2.5 litre kolanın vergisiz fiyatının 24 TL olduğunu kaydeden Yalım, ÖTV ve KDV için de toplam 11 TL alındığını ifade etti. Son dönemde hemen her şeyin etiketi değişirken, zam gelen ürünlere içecekler de eklenmiş oldu. Sofraların favori içeceği kolanın da nasibini aldığı zamma ilişkin açıklama yapan CHP eski Milletvekili Özkan Yalım, şunları söyledi:

interpol-chp-usak-milletv-405-2.jpgEski CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım

ÖTV YÜZDE 35'E ÇIKTI

“Resmi Gazete'de 15 Temmuz 2021'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararına göre kolalı ve gazlı içeceklerin ÖTV oranı yüzde 25'ten yüzde 35'e çıkarıldı, ayrıca yüzde 8 de KDV alınıyor. Vergisiz fiyatı 24 lira olan kolaya 11 lira da vergi biniyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN