Konut kredisi devam ederken yeniden çekilebilir mi? 2 Tane konut kredisi çekilir mi?

Konut kredisi devam ederken yeniden çekilebilir mi? 2 Tane konut kredisi çekilir mi?

Konut kredisi alan kişiler ihtiyaç olması durumunda yeni bir krediye ihtiyaç duyabilmektedir. Konut kredisi çeken kişilerin tekrardan konut kredisine başvuru yapıp yapamayacağı konusu tartışılıyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Konut almak isteyen birçok kişi konut kredisinde başvurmaktadır.Ancak konut kredisi alan kişiler zaman zaman tekrardan konut kredisi ihtiyaç duyabilmektedir. Bu durumla karşı karşıya kalan kişilerin tekrardan konut kredisi alıp alamayacağı konusu merak ediliyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

KONUT KREDİSİ ALAN KİŞİLER TEKRAR KONUT KREDİSİNE BAŞVURU YAPABİLİR Mİ?

Konut kredisi çeken birçok kişi yeni bir konut kredisi ihtiyacının ortaya çıkması durumunda ikinci kredi için başvuru yapabilmektedir. İki tane konut kredisi çekmek için herhangi bir hukuki engel bulunmamaktadır. 2. krediyi alacak olan kişiler bankaların bazı kriterlerine uyması gerekmektedir. Her banka kendine özel olarak bir değerlendirme sistemi oluştururken genel olarak kredibiliteyi göz önünde tutmaktadır. Kişinin kredi notunun yanı sıra aylık gelir ve ödeyebileceği tutar ile ödemekte olduğu kredi miktarı dikkate alınmaktadır. Kişilerin kredi notu kapsamında bankaların vereceği cevaplar da değişiklik göstermektedir. 2 kredi almak isteyen kişilerin kredi puanı yüksek olması gerekmektedir.

2. konut kredisi alınabilir mi

2 KONUT KREDİSİNİ BAŞVURU YAPILABİLİR Mİ?

Kişinin kredi notu, hesap hareketleri, ödemeleri, düzenli gelir ve gider tablosu ile birlikte SGK kaydı üzerinden belirlenmektedir. Kredi kartı borcum düzenli olarak ve asgari tutar üzerinden ödeyen kişiler yüksek kredi notuna sahiptir. Aylık maaş miktarı ve gider oranı da kredi notuna etkileyen bir diğer etkendir. Fatura ödemelerini düzenli bir şekilde yapılan konut kredisi bulunan kişiler, var olan diğer gayrimenkul yatırımları ve varsa hisse senedi, repo, döviz yatırımları da kredi puanını etkiler. Kredi notu düşük olan kişiler ise ödemelerin aksatmadan düzenli olarak yapması durumunda kredi notunu yükseltebilmektedir.

kaç kez konut kredisi alınır

3. KONUT KREDİSİNE BAŞVURU YAPILABİLİR Mİ?

Kredi puanınızı yüksek olması durumunda ve aldığınız diğer 2 konut kredisini düzenli olarak ödüyorsanız 3.konut kredisine başvuru yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra aylık gelirinizin de aile giderinin üstünde olması durumunda bankalar 3. krediyi de verebilmektedir. Kredi kullanıcıları bir tane konut kredisini ihtiyaç duyması durumunda kredi çektikten sonra düzenli olarak ödeme yapmışsa ve kredi puanı yüksekse başka bir banka üzerinden refinansman yaparak kredi borçlarına tek çatı altında toplayan bilmektedir.

Refinansman ve kredi işlemleri banka insiyatifi doğrultusunda yapılmaktadır. Bunun için uygulanacak olan prosedürler ise bankaya göre değişiklik gösterir. Konut kredisine başvuru yapacak olan kişilerin ilk önce kredi notuna bakması gerekir. Eğer kredi notu düşükse bunu yükseltmek için başvuru yapmadan önce bir süre beklemesi gerekir. Kişiler başvuru yapmadan önce banka ile görüşmesi gerekmektedir. Yapılan başvurunun reddedilmesi kişilerin sicilini kötü etkiliyor. Bu nedenle kişiler birden fazla banka ile görüşerek kredi çekme talebini daha sonra yapmalıdır. Bankaların kampanya dönemlerinde yararlanmak da kullanıcılar için birçok avantaj sağlamaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN