KOSGEB'den işletmelere müjde! Toplam 1.9 milyon TL destek ödemesi

KOSGEB'den işletmelere müjde! Toplam 1.9 milyon TL destek ödemesi

KOSGEB, işletmelerin daima yanında yer alarak destek ödemelerini sürdürmeye devam ediyor. Eğer siz de KOSGEB'in sağladığı destek ödemelerinden faydalanmak istiyorsanız, işte KOSGEB'in sunmuş olduğu destek ödeme programlarına dair bilgiler...

KOSGEB, küçük ve orta ölçekli işletmelere her zaman destek olma misyonunu sürdürüyor ve bu yıl içinde işletmelere çeşitli destek ödemeleriyle toplamda 1,9 milyon liralık destek sağladı. Üstelik bu desteklerin 1 milyar 242 milyon lirası geri ödemesiz olarak sunuldu.

1.9 MİLYON LİRA DESTEK ÖDEMESİ YAPILDI

kosgeb-destek-ucret-limitini-arttirdi-1200x675.jpg

Bu kapsamda, 2023 yılı ocak-haziran döneminde 27 bin işletmeye 1,9 milyon TL civarında destek ödemesi yapıldı. KOSGEB tarafından sağlanan bu destek hizmetlerinin 1 milyar 242 milyon TL’si geri ödemesiz, 637 milyon TL’si ise geri ödemeli desteklerden oluşuyor.

KOSGEB, küçük ve orta ölçekli işletmelerin sanayideki entegrasyonunu ekonomik olarak güçlendirme amacıyla çeşitli destek ödemeleri sunuyor. Örneğin, Online Girişimcilik Eğitimleri kapsamında 64 bin 345 kişiye eğitim desteği sağlanırken, Geleneksel Girişimci Eğitimi altında 34 bin 507 kişiye ileri girişimci eğitimi verildi.

KOSGEB'İN DİĞER DESTEKLERİ

erwrewr.jpg

Girişimcilik destekleri arasında yer alan geri ödemesiz destekler ise 8 bin 282 geleneksel girişimciye 71 milyon TL ve 4 bin 914 ileri girişimciye 278 milyon TL olarak gerçekleşti.

Tekstil ürünleri imalatı, diş laboratuvarlarının faaliyetleri, bilgisayar programlama gibi farklı sektörler destek paketlerinin öncüleri arasında yer aldı. Ayrıca AR-GE, ÜR-GE ve İnovasyon Destek Programı ile 1.059 işletmeye toplamda 143,5 milyon TL destek sağlandı.

Stratejik Ürün Destek Programı ile 14 işletmeye 6,5 milyon TL ve TEKNOYATIRIM Destek paketi ile 41 işletmeye 26 milyon TL destek sunuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN