Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Yeni duyuru yapıldı: Tam yüzde 275 oranında...

Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Yeni duyuru yapıldı: Tam yüzde 275 oranında...

Uygulanan ekonomik politika ile ülkemizde her geçen gün borçlu sayısı giderek artmakta. Özellikle kredi kartlarına yoğun bir ilgi bulunurken yapılan son açıklama herkesi korkuttu. Kredi kartından harcama yapanlar dikkat! Yeni duyuru yapıldı. BDDK yeni verileri açıkladı. Tam yüzde 275 oranında arttı. Harcama yaparken bunlara dikkat edin. Boşuna paranızdan olmayın! İşte detaylar haberimizde...

Ülkemizde her geçen gün kredi kartına yönelim artmakta. Özellikle artan enflasyon ve geçim sorunu ile birlikte kredi kartı kullanımı hızla yaygınlaştı. Evini geçindirmek isteyen milyonlarca kişi borçlar içinde yüzüyor. Gelen son dakika bilgisi ise herkesi şoke etti. Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! BDDK yeni verileri açıkladı. Tam yüzde 275 oranında artmış. Kredi kartı kullanırken bunlara dikkat edin.

hgghhg-22.jpg

KREDİ KARTI KULLANANLAR DİKKAT! BDDK SON DAKİKA OLARAK DUYURDU

BDDK korkulan rakamları açıkladı. Açıklanan verilere göre, ülke genelinde borçlu olan kişi sayısı ise en az 2,1 milyon! Mart 2023 tarihinden itibaren bireysel kredi kullanan kişilerin sayısı 2,1 milyon arttı. Bu da toplam rakamın 38,5 milyona ulaşmasına neden oldu.

BORÇLU SAYISI 2 MİLYONU AŞTI

BDDK'nın 2023 yılı Haziran ayı birinci hafta verilerine son bir yılda kredilerde en büyük artış oranı yüzde 275’lik oranla taşıt kredisinde yaşandığı ifade edildi. Haziran 2022 – Haziran 2023 tarihleri arasında bankalardan kullanılan toplam ihtiyaç kredisi miktarı 521 milyar liradan 851 milyar lira olduğu belirtildi.

gfgfgf-2023-06-16t125411-889.jpg

EN ÇOK ARTIŞ KONUT KREDİSİNDE

Yapılan açıklamanın devamında ise konut kredisinin yüzde 29,6 artışla 334 milyar liradan 434 milyar liraya, taşıt kredisi ise 21 milyar liradan artışla 80 milyar liraya yükseldiği ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN