Kredi kartı kullananlar bugün son gün! Gecikenler fazla fazla ödeyecek: Yarından itibaren başlıyor

Kredi kartı kullananlar bugün son gün! Gecikenler fazla fazla ödeyecek: Yarından itibaren başlıyor

Kredi kartı kullananlar dikkat! Gelen son dakika haberi ocağınıza incir ağacı dikebilir. İç piyasada yarın açıklanacak olan Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrilmiş durumda. Açıklanacak olan faiz kararı sonrası bankaların uygulayacağı faiz oranları da değişmiş olacak. Bu şu demek oluyor kredi kartı borunuz varsa hemen ödemezseniz misli misli farkını ödeyebilirsiniz. Yarından itibaren başlıyor, hemen borcunuzu ödeyin. Ödemeyenler fazla fazla ödeyecek! İşte detaylar haberimizde...

Türkiye'de artan enflasyon ve yaşanan ekonomik kriz çoğu kişiyi kredi kartı kullanımına mahkum etmiş durumda. Vatandaşlar geçinmek için kredi kartı kullanmak zorunda kalırken alınan borçlar faiz oranlarıyla ödenmeye çalışıyor. Gelen son dakika haberi ise milyonlarca kredi kartı kullanan kişiyi ilgilendiriyor. Kredi kartı kullananlar bugün son gün! Gecikenler fazla fazla ödeyecek. Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrilmiş durumda. Geciktirdiğiniz gibi misli misli ödeyeceksiniz. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne yönde olacak? Hangi banka ne kadar faiz alıyor? İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu Ekim ayı faiz kararını yarın saat 14.00'te açıklamış olacak. Merkez Bankası'nın faiz kararı ile birlikte bankaların kredilere uyguladığı faiz oranlarının değişmesi bekleniyor. Peki kredi kartı kullanan vatandaşların faizleri ne kadar artmış olacak?

KREDİ KARTI KULLANANLAR DİKKAT! SON GÜN YARIN, GEÇİKEN FAZLA FAZLA ÖDEYECEK

Piyasaların gözü yarın açıklanacak olan Merkez Bankası'nın faiz kararında. Ekim ayı faiz kararı Perşembe günü yani yarın saat 14.00'te açıklanmış olacak. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, eylül ayı toplantısında politika faizini 5 puan artışla yüzde 30'a yükseltti. Ekim ayında faiz kararı ne yönde olacak, kredi kartı faiz oranları ne olacak merak ediliyor. Alınacak faiz kararı sonrası bankaların uyguladığı faiz oranlarının da değişmesi bekleniyor.

hghggh-2023-10-25t105717-881.jpg

YARIN DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR 'HAZIRLIĞA BAŞLAYIN'

Kredi kartı kullanmayan hemen hemen kimse yokken ödemelerde güçlük çeken vatandaşlar gecikme faiz oranlarını takip ediyor. Eğer Merkez Bankası beklendiği gibi faiz oranını yüzde 35'e çıkartırsa referans faiz yüzde 3.17’ye yükselecek. Kredi kartı faizi yüzde 3.72, kredi kartı gecikme faizi yüzde 4.02 olacak. Bu durumda kredi kartına 10.000 TL borcu olan bir vatandaş, borcunu geciktirdiğinde tahminen 400 TL faiz ödemiş olacak.

KREDİ KARTI ASGARİ ÖDEME TUTARI NASIL HESAPLANIR?

Aylık kredi kartı borcunuz için yapmanız gereken minimum ödeme miktarı, asgari ödeme tutarı olarak ifade edilir. Bu tutar, kart borcunuza ve limitinize göre değişkenlik gösterir. Eğer kredi kartı limitiniz 25 bin TL'nin altındaysa kredi kartı borcunuzun asgari ödeme tutarı, hesap özeti borcunuzun %20'si olarak hesaplanır.

hjjhjh-84.jpg

Örneğin, ekstrenizde gözüken toplam borç 10.000 TL ise son ödeme tarihinden önce 2000 TL'lik bir ödeme yaparak kalan borcunuza gecikme faizi uygulanmasından kurtulabilirsiniz. Ancak kart limitiniz 25 bin TL'nin üstündeyse bu oran %40 olarak güncellenir. Bu durumda kartınızın asgari ödeme tutarını hesap özeti borcunuzun %40'ı olarak hesaplayabilirsiniz.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI NE YÖNDE OLACAK?

TCMB PPK toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 500 baz puan artırılarak yüzde 35'e çekileceğini tahmin ediyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 40 oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN