Kredi kartı kullananlar için hiç iyi olmayacak! Bankalardan yeni düzenleme geliyor: O kartların limitleri düşürülecek

Kredi kartı kullananlar için hiç iyi olmayacak! Bankalardan yeni düzenleme geliyor: O kartların limitleri düşürülecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), geçtiğimiz günlerde kredi kartlarıyla ilgili kısıtlayıcı kararlar alınacağını duyurmuştu. Bu kapsamda atılacak ilk adım belli olurken bu kredi kartı kullananlar için hiç iyi olmayacak. İşte, kredi kartlarında yapılacak değişikliğin detayları…

8 Haziran 2023’te Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığına getirilen Hafize Gaye Erkan’la Türkiye, ekonomi modelinde 180 derecelik bir dönüşüme girmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ‘Rasyonel Politikalara Dönüş’ sözleriyle tanımladığı bu süreç, beraberinde parasal sıkılaşma adımlarının atılması ile sürdü. Şubat’ın ilk günlerinde Erkan’ın görevden alınması ile yerine getirilen Fatih Karahan, TCMB’nin 2024’ün ilk Enflasyon Raporu toplantısında yaptığı açıklamalarla kredili ürün kullanımına ve kredi kartlarına dair kısıtlamalar yapılacağının sinyalini vermişti.

Karahan’ın açıklamaları sonrasında bankalar kredi kartlarının limitlerine dair yeni bir düzenlemeye gitmek için hazırlık yapıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalara kart sahipleri için aylık gelirin dört katı kadar limit tahsis edileceğini belirtse de, pek çok banka aynı kredi kartını uzun zamandır kullanan ve findeks notu yüksek olan müşterilerine aylık gelirlerinin 10 katı kadar limit tahsis edebiliyor.

kredi-karti-limitleri-dusecek-1.jpg

O KİŞİLERİN KART LİMİTLERİ DÜŞECEK

Öyle ki Türkiye’de asgari ücretle çalışan milyonlarca kişinin bile kart limitlerinin 150.000 TL’ye ulaşmış olması, yanlış finansal işlemlerde batmayı ve daha büyük borçla karşılaşmayı kaçınılmaz hale getiriyor.

Halk TV'de yer alan habere göre, ekonomideki tüketim alışkanlıkları için de oldukça sıkıntı doğuran bu uygulama, bankalara yollanan talimatlarla kısıtlanacak. Aylık gelirinin 4 katından fazla limiti olan kartların limitinin düşürülmesi ve bankaların kredi kartlı limitlerinde inceleme yaparken daha sıkı incelemeler yapacağı öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN