Ekonomist Barış Soydan tarih vererek uyardı: Kredi kartı borçlarınızı hemen kapatın

Ekonomist Barış Soydan tarih vererek uyardı: Kredi kartı borçlarınızı hemen kapatın

31 Mart Seçimleri'nin yaklaşmasıyla birlikte ekonomideki belirsizliklerde artıyor. Ekonomist Barış Soydan, seçim sonrası doğalgaz ve elektrik başta olmak üzere birçok ürüne zam geleceği uyarısında bulundu. Soydan, kredi kartı borcu olanlara da zamlar öncesinde borçlarını kapatmaları tavsiyesinde bulundu.

Ekonomist Barış Soydan, seçim sonrası fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğunu belirterek "Dayanıklı tüketim eşyaları gibi ürünler almayı düşünenlerin beklemeden harekete geçmelerinde fayda var. Özellikle kredi kartı borçlarının mümkünse kapatmak önemli" dedi.

Ekonomim’de yer alan habere göre, Soydan, seçim sonrası özellikle doğalgaz ve elektrik gibi temel ihtiyaçlarda fiyat artışlarının beklendiğini vurguladı. Bu zamların halkın alım gücünü daha da düşürmesi endişe yaratıyor.

'TÜRKİYE'NİN ARJANTİN'E DÖNME RİSKİ VAR'

Soydan, Türkiye'nin ekonomik gidişatına ilişkin de çarpıcı bir uyarıda bulundu. Ekonomist, "Eğer büyük ekonomik reformlar yapılmaz veya sıcak paranın akışı kesilirse Türkiye'nin Arjantin'e dönme riski var" dedi.

ooooo.jpg

Soydan'ın açıklamaları vatandaşların zamlar öncesinde bütçelerini planlaması ve bilinçli tüketim yapmasının önemli olduğunu gösteriyor.

Öte yandan, sabit dar ve sabit orta gelirli vatandaşların son dönemde yoğun olarak kullandığı kredi kartlarına ilişkin bir sınırlama getirileceği piyasada tarafından konuşuluyor. Konuyla ilgili son açıklamayı geçtiğimiz haftalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan "kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda birkaç fikrimiz var, çalışmalarımız sürüyor. Belirli bir aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağız” diyerek duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN