Kredi kartı limiti düşürülecek kişiler belli oldu! Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor

Kredi kartı limiti düşürülecek kişiler belli oldu! Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor

Kredi kartı kullanımında yeni dönem başlıyor. Enflasyonla mücadele kapsamında 7 adımlık yeni ekonomi yönetimi için nefesler tutuldu. Yapılacak değişiklikler kapsamında en dikkat çeken madde ise tüm kredi kartı sahiplerinin için önemli bir yere sahip olan kart limitleri oldu. Kredi kartı limiti düşürülecek kişiler belli oldu. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Yıllar içerisinde Türkiye'de yer edinmiş olan hatalı ekonomi politikaları için yeni dönem başlıyor. Ekonomi için önemli değişimler gündeme gelirken en dikkat çeken maddelerden biri kredi kartı limit tutarları oldu. Tüketici talebinde istenen düşüşün yaşanmaması ile birlikte kredi kullanımı için getirilen yasaklar gündemde yer alıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 2024 yılı ilk çeyreğinde gerçekleştirilen enflasyon raporu hakkındaki konuşmalarda yönetmelikte değişiklik yapılarak yeni kısıtlamaların getirileceği sinyalleri geldi. Aradan geçen süreçte ise nasıl bir yol izleneceğinin detayları da ortaya çıktı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

KREDİ KARTLARINDA 7 MADDE

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile koordineli bir şekilde çalışmaları yürüten Merkez Bankası, kredi kartları için getirilecek kısıtlamaları 7 maddede özetledi. Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını ilgilendiren o maddeler şu şekildedir:

  • Karta taksit uygulaması kaldırılabilir
  • Asgari ödeme tutarları artırılabilir
  • Kart limiti düşürülebilir
  • Kredi kartı faiz oranları artırılabilir
  • Ödeme alışkanlıkları zayıf olanlara ek önlemler getirilebilir
  • Yüksek limitli harcamalara kısıtlama getirilebilir
  • Lüks tüketime dayalı kredi kartı harcamalarına limit konulabilir

kredi-kartlari.jpg

KİMLERİN KREDİ LİMİTİ DÜŞÜRÜLECEK?

BDDK tarafından yapılan uyarılar kapsamında kullanıcılara aylık gelirinin 10 katına varan oranda Kredi limiti tahsis eden bankalar için yeni yaptırımlar uygulanması bekleniyor. Bankalar için yapılan uyarılar doğrultusunda Kredi limitlerinin müşterinin aylık gelirinin 4 katına sabitleneceği vurgulandı.

Kredi limitlerinin belirlenmesi doğrultusunda yıllardır kullanılan kredili ürün ödemelerinin düzenli, findeks kredi notu gibi kriterlere göre değerlendirileceği aktarıldı. Bankalar bu maddelerin sağlanması durumunda kart limitleri için belirlenecek tavanı aşağı çekerek hali hazırda Kredi limitinin bu üst sınırdan daha yukarıda kalan kullanıcıların limitlerini aşağı yönlü olarak revize edileceği aktarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN