Kripto para alım satım yapanlar dikkat: Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni uygulamada sona gelindi!

Kripto para alım satım yapanlar dikkat: Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni uygulamada sona gelindi!

Dünya genelinde hızla yaygınlaşan hatta ödemelerde bile kullanılmaya başlayan kripto paralar ülkemizde de dikkat çekmeye devam ediyor. 10 milyonu aşkın kişi kripto paralara yatırım yaparken gelen son dakika bilgisi yatırımcılara soğuk duş aldırdı. Kripto para alım satımı yapanlar dikkat! Hayata geçen yeni uygulamada sona gelindi. Hükümet düğmeye bastı, Meclis'ten geçmesi bekleniyor. İşte detaylar haberimizde...

Kripto para alım satım yapanlar dikkat! Alınan son karar 10 milyon kişiyi yakından ilgilendirmekte. Bundan sonra kripto para alımlarında kullanılan bu uygulamaya son verilecek. AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı, Ankara Milletvekili Ömer İleri detaylar paylaştı. Meclis'ten geçtikten sonra yürürlükten kaldırılacak.

Kripto paralarda yeni dönem başlıyor. Ömer İleri yaptığı açıklamada, kripto varlıklara ilişkin bir yasal düzenlemenin söz konusu olmadığını ancak bazı değişikliğe gidileceğini belirtti. İleri, 31 Mart'taki yerel seçimlerin ardından Meclis Başkanlığı'na sunacakları kanun teklifiyle, Türkiye'nin bu alanda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olması için çalıştıklarını söyledi.

10 MİLYON YATIRIMCIYI YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR! KRİPTO PARALARDA YENİ DÖNEM

Türkiye'nin bu alanda öncü olması için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden İleri, Orta Vadeli Program ile 2023 Genel Seçim Beyannamesi'nde bu konuya ayrı bir yer ayırdıklarını hatırlattı. Şuan için 10 milyon kripto para yatırımcısının ülkede bulunduğunu açıklayan İleri, bu alanda bir düzenlenmenin gerekli olduğunu belirterek, "Bu kullanıcıların önemli bir kısmı, bu alanın bir anlamda devlet denetiminde hayata geçmesi noktasında hem fikir. Burada bir regülasyon ihtiyacı olduğu herkes tarafından dillendiriliyor. Biz de bu istikamette başta bakanlığımız olmak üzere çeşitli çalışmalarda bulunduk. Şu an itibariyle Meclis grubumuzda çalışmalar devam ediyor." açıklamasında bulundu.

yeni-proje-2024-03-15t174420-296.jpg

Bu düzenlemenin temel amacının bu alana yasal bir çerçeve getirmek olduğunu vurgulayan İleri, "Amacımız, bu alanda bir taraftan Türkiye'nin önünü açmak diğer taraftan da vatandaşımızı, yatırımcımızı korumak. Burada hassas bir denge sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

MECLİS'TEN GEÇMESİ BEKLENİYOR

Gelecek olan uygulamayla ilgili önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri, şunları söyledi:

"Blok zincir teknolojileri, AK Parti olarak bizim bir süredir yakından takip ettiğimiz alan. Hatırlarsınız 'Forum Metaverse', "Blok Zincir İstanbul' etkinliklerimiz oldu. Bu etkinliklere Cumhurbaşkanımız teşrif ettiler. Bu etkinlikler, bir devlet liderinin bu alanda katılım gösterdiği ilk etkinlik haline geldi. Türkiye'nin geleceği açısından da önemsediğimiz bir alan. Geldiğimiz süreçte bu alanın öneminin farkında olarak bir taraftan vatandaşımızı korumak ama diğer taraftan da alanın önünü açmak adına önemli bir çalışmayı yürütüyoruz.

yeni-proje-2024-03-15t174355-468.jpg

Gerçekten iyi çalışılmış bir yasa teklifi haline geliyor. Kripto alanında ABD'de federal düzeyde uygulamaya girmiş bir düzenleme mevzu bahis değil, Avrupa Birliği'nde ise 'MiCA' adında bir düzenleme var ki o da Konsey ve Parlamento arasında bir uzlaşma aşamasına gelmiş durumda; 2024 aralık itibarıyla etkin hale gelecek. Türkiye'nin bu alanda, dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olması için çalışıyoruz."

"İLK HEDEFİMİZ GÜVENLİK"

Ömer İleri, kripto varlık sahiplerinin güvenliğinin nasıl sağlanacağına yönelik, şunları kaydetti:

"Güvenlikten kastımız aslında şu; bir yatırımcı olarak bir platformdan hizmet almaya başladığınız zaman doğru bilgilendirilmeniz, bu platformun uygun altyapıya sahip olması, bu anlamda güvenilir olması, sizin normal şartlarda baş başa kalmak istemediğiniz risklerle, bu platformlar vasıtasıyla baş başa kalmıyor olmanız... Aslında burada çok genel bir güvenlik tanımı var. Hakkaniyet çerçevesinde yatırımcıyı, vatandaşı yanlış yönlendirmeden korumak, onların yatırımlarını korumak, kötü niyetli aktörlerin önünü kapatmak ama bütün bunları yaparken de sektörün önünü açmak, ikisini birden yapmak. Zaten temel problem her zaman budur; bu ikilemi çözmektir. Burada çok yerinde bir denge sağlandığını görüyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN