Kripto para vurgunu: 1'i asker 8 gözaltı

Kripto para vurgunu: 1'i asker 8 gözaltı

Samsun merkezli 4 ilde ''kripto para yatırım'' adıyla internet üzerinden dolandırıcılık yapıldığı ihbarı üzerine emniyet ekipleri belilirlenen adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda 1'i asker 8 şüpheli göz altına alındı.

Samsun emniyet ekipleri, ihbar üzerine 'Bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' suçunu işledikleri belirlenen 8 şüpheliyi eş zamanlı operasyonla yakaladı.

Manisa'da 4, Adana'da 2 ve Isparta'da yakalanan 1 şüpheli, Samsun'a götürüldü. Ankara'da yakalanan ve asker olduğu öğrenilen şüphelinin ise ifadesi Ankara'da alınacak.

KRİPTO PARA NEDİR?

Kripto para, genellikle internet üzerinden kullanılmak üzere tasarlanmış, merkezi olmayan dijital para birimleridir. Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto paralar yatırım yapma, bankacılık işlemlerinde kullanılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN