Kurban bayramına günler kala cep yakan tablo! Kurban hissesi almak pahalıya patlayacak: İşte 2023 kurbanlık fiyatları

Kurban bayramına günler kala cep yakan tablo! Kurban hissesi almak pahalıya patlayacak: İşte 2023 kurbanlık fiyatları

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatlarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Yardımcı, küçükbaş hayvanların 7 bin Türk Lirası, büyükbaş hayvanların ise 84 bin Türk Lirası fiyatlarla başlayacağını belirtti. İşte detaylar...

Türkiye'deki Kurban Bayramı yaklaşırken, insanlar küçükbaş ve büyükbaş hayvan varlığı ile fiyatlar hakkında daha fazla meraklanmaya başladı. Geçtiğimiz yıl, yaklaşık olarak 1 milyon büyükbaş ve 22 milyon küçükbaş hayvanın satıldığı biliniyor.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, 2023 yılındaki kurbanlık hayvan durumunu değerlendirerek hayvan sayısının yeterli olduğunu vurguladı. Yardımcı, Türkiye genelinde 20 milyon büyükbaş ve 64 milyon küçükbaş hayvanın bulunduğunu ifade etti ve et fiyatlarına dikkat çekti. Başkan Yardımcı, fiyatların normal seviyelerde olduğunu belirtirken, canlı kilo fiyatının 140-160 TL arasında olduğunu ifade etti.

Bu yılın Kurban Bayramı'nda hayvan sayısının geçmiş yıllara kıyasla yeterli düzeyde olduğu bilgisi, tüketicilere bir rahatlama hissi sağlayabilir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığının bu ölçekte olması, talebi karşılayabilecek bir potansiyele sahip olduğumuzu gösteriyor.

Fiyatlar konusunda ise Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı'nın açıklamaları önemli bir yol gösterici olabilir. Normal seviyelerde seyreden fiyatlar, tüketicilerin bütçelerini zorlamayacak bir aralıkta olduğunu gösteriyor. Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklar için belirtilen canlı kilo fiyatı, 140-160 TL arasında değişiyor. Bu fiyatlar, genel olarak piyasadaki diğer et fiyatlarıyla uyumlu bir seviyede olduğunu gösteriyor.

KURBAN FİYATLARINA KALLAVİ ZAM

kurbanlık

Yardımcı, fiyatların geçen yıla göre hafifçe yükseldiğini ancak bu durumun normal olduğunu belirtmiş ve yem ve besicilik maliyetlerinin etkisiyle fiyatların arttığını açıklamıştır. Geçen yıl et fiyatlarına zam yapılmadığını, ancak son zamanlarda yüzde 100 zam geldiğini ifade etmiştir. Ayrıca, kurban pazarlarının yakın zamanda kurulacağını ve vatandaşların minimum miktarı hakkında bilgi vermiştir. Koç almanın en düşük şartlarda 7-8 bin TL'ye, büyükbaş hayvan hisselerinin ise en az 12-15 bin TL arasında değişeceğini belirtmiştir. Eğer bir büyükbaş hayvanın 7 hissesi olduğunu varsayarsak, bu yıl bir büyükbaş hayvanın fiyatının en az 84 bin TL olacağını ifade etmiştir.

Başkan Yardımcı, et fiyatlarının piyasa koşullarına göre normal olduğunu vurgulayarak, Kurban Bayramı öncesi yapılan spekülasyonlara inanılmaması gerektiğini söylemiştir. Ayrıca, aile işletmelerinin desteklenmesiyle bu sorunun çözülebileceğini belirtmiş ve hükümetin Avrupa'da aile işletmelerine sağlanan desteği en kısa sürede sağlaması gerektiğini ifade etmiştir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN