Küresel ısınma üretimi de vurdu! Kış gecikti hasat durdu: Bu kış manava ve pazara giden eli boş dönecek

Küresel ısınma üretimi de vurdu! Kış gecikti hasat durdu: Bu kış manava ve pazara giden eli boş dönecek

Kasım ayının gelmesiyle birlikte hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde gitmeye devam ediyor. Bu durum ise bahçelerdeki hasadı bile etkiledi. Öyle ki sıcak havalardan kaynaklı geciken kış meyvesi hasadı tezgahları boş bıraktı...

Türkiye, kış ayına girmeye hazırlanırken hava sıcaklıkları bir türlü düşmemeye devam ediyor. Vatandaş artık kış meyvelerini tezgahta görmeyi istese de küresel ısınmanın etkisi tarlalarda da kendini gösterdi...

MEYVE VE SEBZELER ZARAR GÖRDÜ

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde gitmesi kışın yenilen meyve ve sebzelere zarar vermeye başladı. Özellikle kış aylarında çok fazla tüketilen ayva, mandalina ve portakalın geç oluşması hasadın da ertelenmesine neden oldu.

kis-meyveleri-1.jpg

Yüksek sıcaklıklara rağmen hasadı biten patates ile soğan ise sıcaklardan etkilenmeyen ürünler oldu. Patlıcan ile sivri biberin fiyatı 30-35 lira arasında değişiyor.

Patates ile soğan hasadındaki verimlilik ise fiyatlara güzel yansıdı. Patatesin kilosu 10-18 lira aralığında satılırken, soğan ise türüne göre 6-12 lira arasında satılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN