Maaşlara zam, dolara doping! Selçuk Geçer o tarihi işaret etti: Dolar 40 TL'ye fırlayacak!

Maaşlara zam, dolara doping! Selçuk Geçer o tarihi işaret etti: Dolar 40 TL'ye fırlayacak!

Dövizde yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası psikolojik sınır olan 19 TL'yi aşan dolar kurunda yükseliş devam ediyor. Yeni haftaya yükselişle başlayan dolar 19,11 TL seviyelerinde hareket ederken ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar borcu olanları uyardı. Doların yükseleceğini belirten Geçer, o tarihi işaret ederek dolar kurunun 40 TL'ye fırlayacağını açıkladı! O tarihte dananın kuyruğu kopacak.

Merkez Bankası ve ABD'den gelen banka iflas haberleri dolarda ateşi körükledi. Uzun süredir 18 TL seviyelerinde hareket eden dolar kuru, 19 liraya fırladı. Yatırımcılar 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Dolar alınır mı, satılır mı?' sorularını araştırırken ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Dolardaki yükselişin devam edeceğini belirten Geçer, o tarihi işaret etti ve dolar borcu olanları uyardı. Dolar 40 TL'ye fırlayacak! o tarihten son dananın kuyruğu kopacak. İşte Selçuk Geçer'in dolar tahmini ve uyarıları...

DOLAR REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR

Geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED)'in faiz arttırma kararı ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faizi 50 baz puan düşürmesi dolarda yükselişe neden oldu. Uzun süredir 18 TL seviyelerinde hareket eden dolar kuru 19 TL'yi aşarak rekor kırdı.

SELÇUK GEÇER'DEN KORKUTAN TAHMİN: DOLAR 40 TL'YE FIRLAYACAK!

Dolar tahminleri ile sık sık dikkatleri üzerine çeken ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar borcu olanlara kritik uyarılarda bulundu. Dolarla ilgili korkutan açıklamalarda bulunan Geçer, tahminlerini 2 senaryoya göre sıraladı. İktidarın değişmemesi durumunda doların 40 TL olacağını belirten Selçuk Geçer, o tarihi işaret etti.

hghghghg-26.jpg

O TARİHİ İŞARET ETTİ

14 Mayıs'tan sonra piyasalarda yeni bir dönemin başlayacağını dikkat çeken ve iktidarın sabit kalmasının ekonomiye etkilerini aktaran Geçer, şunları söyledi:

"Birinci senaryoda mevcut iktidar seçimi kazandı diyelim. Bu yanlış ve anlamsız politikaları devam ettirdikleri sürece kur üzerinde baskı artacaktır. En iyi ihtimalle dolar enflasyon değerine giderse 35 ile 40 lira arasına yükselir. Ya biz bu ekonomik gerçekleri artık gördük kabullendik. Bundan sonraki 4 yılda düzeltmek adına ekonomik gerçeklere göre hareket edeceğiz' derlerse yine işleri zor. Çok iyi işler yapsalar bile bir buçuk senede işi geri çeviremezler."

hhggh-2.jpg

KILIÇDAROĞLU KAZANIRSA EKONOMİ NE OLUR?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iktidarın değişmesi ile neler olabileceğini ve piyasaların nasıl şekilleneceğini tek tek açıklayan Selçuk Geçer, şunları söyledi:

"İkinci senaryo da Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması ve her şeyin yolunda gitmesi senaryosu. Bu her şeyin yolunda gitme senaryosu da şu; ekonomi ile ilgili adam gibi modellerin uygulanması ve kurumlara tekrar güvenin sağlanması lazım.

jhhjjjh-2.jpg

Bunları yaparlarsa 5-6 ay içerisinde yine kur dalgalanmaları görürüz, yabancılar yine anında Türkiye'ye koşmazlar. Eğer ki bir şeyler toparlanıyorsa zaten kredi notlarını düzeltip risk primini aşağıya çekip sıcak paralarını sokmaya başlarlar. Vazgeçilmiş önemli projeler tekrar devreye girer ve döviz Türkiye'ye girer."

28 MART 2023 SALI GÜNÜ 1 DOLAR NE KADAR?

Son kapanışını 19.096 TL 'den yapan Dolar/TL kuru alış fiyatı 19.0941 liradan, satış fiyatı ise 19.098 liradan işlem görüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN