Mazot ve gübre desteği bekleyenler dikkat! O tarihe kadar askıya alındı! Çiftçiye uyarı: Mutlaka kontrol edin

Mazot ve gübre desteği bekleyenler dikkat! O tarihe kadar askıya alındı! Çiftçiye uyarı: Mutlaka kontrol edin

2023 yılı tarımsal destek ödemeleri kapsamında çiftçiyi ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı.2023 yılına ait Mazot ve gübre desteği icmallerinin askıya alındığı duyurulurken Tarım İl müdürlükleri çiftçileri uyararak kontrol edilmesi gerektiğinin altını çizdi. İşte tüm detaylar…

Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2023 üretim yılını kapsayan Mazot ve gübre desteğini ait icmallerin askıya alındığını duyurdu. azot ve gübre desteğinin İlçe Tarım müdürlükleri ve muhtarlıklarda askıya alındığı belirtilirken çiftçilerin gübre desteği icmallerine mutlaka Kontrol etmesi gerektiğinin altı çizildi. 10 Ocak tarihine kadar askıda kalacağı belirtilen icmallerin titizlikle kontrol edilmesi, düzeltmeler ve itirazlar içinde kayıt yapılması gerektiği aktarıldı. İşte tüm detaylar…

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğün tarafından yapılan duyuruda yer alan ifadeler şu şekildedir:

ciftci-destek-basvurulari-1.jpg

"15.09.2023 tarih ve 32310 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 7613 Karar sayılı "2023 yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere ve 2024 Yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteğine İlişkin Karar’’ Cumhurbaşkanı kararı ve bu kararın uygulama esaslarını belirleyen 26.11.2023 tarih ve 32381 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ (2023/46)" gereği yürütülen , 2023 üretim yılı Mazot Gübre Desteği'ne ait 19 ilçemizin üretici detayında Askı İcmalleri ekte yayımlanmaktadır. İcmaller ayrıca İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile ilgili muhtarlıklarda da askıya çıkartılmıştır.

İcmallerin titizlikle kontrol edilmesi, düzeltmeler ve itirazlar için kayıtlı bulunulan İlçe Müdürlüklerine askı sürecinde müracaat edilmesi gerekmektedir."

ciftcilik-1.jpg

3 DESTEK İCMALLERİ ASKIDA

2023 yılı mazot ve gübre desteği icmalleri dışında 3 ayrı destekle ilgili icmalleri askıya alan Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2023 yılına ait sertifikalı fide/fidan ve standart fidan kullanım desteğine ait icmaller ile 2023 üretim yılı yem bitkileri desteğine ait icmallerin ve Hububat Baklagil ve Dane Mısır Fark Ödemesi Desteğine ait icmallerin askıya alındığını duyurdu. Destek ödemeleri için askıya alınan icmallerin 10 Ocak tarihine kadar askıda kalacağı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN