MB başkanı değişmişti: Piyasalarda yatay seyir

MB başkanı değişmişti: Piyasalarda yatay seyir

Geçtiğimiz hafta cuma gecesi alınan kararla Merkez Bankası Başkanlığı'nda değişiklik gerçekleşti. Karar sonrası ilk işlem gününde piyasalar güne yatay seyirle pozitif başladı. Dolar sabah saatlerinden itibaren yüzde 0,19 yükselişle 30,54 liradan, euro ise 32,94 liradan işlem görüyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası eski Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifası üzerine başkanlık görevine, Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Fatih Karahan getirildi.

PİYASALARDA İLK İŞLEM GÜNÜ

Bu kararın ardından haftanın ilk işlem gününde piyasalar yatay seyirle başladı. İlk işlem gününde sabah erken saatlerde dolar piyasada 30,4470 TL'den başladı.

Kur, Türkiye piyasaları kapalıyken uluslararası işlemlerde 30,6898 TL'ye kadar yükselirken piyasaların açılış saatinde 30,5231 TL'de bulundu.

Dolar/TL, saat 09.30 itibarıyla yüzde 0,18 yükselişle 30,5424 TL'de hareket etti.

Euro ise yüzde 0,08 düşüşle 32,9533 TL'den işlem gördü.

CUMA GÜNÜ SON DURUM NASILDI?

Dolar, cuma akşamı Erkan'ın görevden ayrılma açıklamasından önce likit işlemlerde 30,44 TL seviyesinde işlem görürken son işlemlerde ise 30,54 TL'de hareket etmişti.

TCMB yeni başkanı Fatih Karahan, 'şahin' olarak tanınıyor ve para politikasının daha fazla sıkılaşabileceği öngörülüyor. Karahan, daha önce TCMB Başkanı Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN