MB’den dolar darbesi! Dolar kılıçlarını çıkardı, döviz bürolarında kuyruklar uzadıkça uzadı! Dolarda son dakika…

MB’den dolar darbesi! Dolar kılıçlarını çıkardı, döviz bürolarında kuyruklar uzadıkça uzadı! Dolarda son dakika…

Dolar güne her gün yeni bir rekorla başlarken seçim öncesindeki hareketlilikte herkesi tedirgin ediyor. Dolar TL için karşısında kılıçlarını kuşanırken döviz bürolarındaki kuyruklar da uzadıkça uzuyor. Uzman isimler dolar kurundaki beklentiyi açıkladı. İşte 6 Mart 2024 Dolar, Euro, Sterlin’de son durum…

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında Piyasayı rahatlatmak için TL'nin enflasyona kadar değer kaybedeceğini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçimler sonrasında TL'nin değerleneceğini aktardı. Cari açık nedeniyle döviz ihtiyacının azaldığını belirten Şimşek’in sözleri vatandaşın içine rahatlatmışa benziyor ki döviz bürolarındaki kuyruklar uzadıkça uzuyor. Kapalıçarşı'da döviz bürolarında fiziki dolar talebi bulunurken analistler Haziran ayı içerisinde dolar kırığının 40 TL'yi aşabileceğini söyledi. Dolar kuru serbest piyasada 32,68 TL olarak işlem görürken Euro 35,46 sterlin ise 41,48 TL'den işlem görmektedir. İsviçre frangı ise 36,87 TL'den güne başlangıç yaptı. Seçim sonrasında dolarda yükseliş beklentisi bulunurken Mart ayının sonunda doların 33 TL seviyesinde olabileceği öngörülüyor. İşte 6 Mart 2024 Dolar, Euro, Sterlin’de son durum…

MERKEZ BANKASI'NDAN DARBE

Dolar fiyatları her geçen gün yeni bir rekora imza atarken Merkez Bankası da dolar için hamlelerini sürdürüyor. Rezervler eritilirken bir yandan da bankalara talimat gittiği iddiaları gündemde dolaşıyor. Analistler tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda Merkez Bankası'nın doları darbe yapmak için geçtiğimiz seçimlerde bankaları gönderdiği talimat doğrultusunda alım satım makasının açıldığı aktarıldı.

dolar.jpg

Bu seçimde de aynı taktiğin izlenmesi beklenirken vatandaşın zararı nedeniyle Merkez Bankası'nın böyle bir yol izlediği belirtildi. Bankalarda alım ve satım fiyatları arasındaki uçurum fark Bankalararası Piyasa ve Kapalıçarşı arasındaki makas farkının da 1 TL'ye kadar çıktığı görülüyor. Piyasalarda şimdiden ikili kur oynaklığı başladı.

6 MART 2024 DÖVİZ KURLARI

6-mart-dolar.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN