Memur ve emeklilerin zam umudu Danıştay'da! Sürpriz gelişme kimse beklemiyordu

Memur ve emeklilerin zam umudu Danıştay'da! Sürpriz gelişme kimse beklemiyordu

Memur ve emekli maaş zamlarında flaş gelişme! Milyonlarca emekli Ağustos ayının enflasyon rakamlarını beklerken beklenen haber sonunda geldi. Vatandaşlar 'Memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? 2023 en düşük emekli maaşı ne kadar? Memur maaşlarına ne kadar zam geldi?' sorularını araştırırken Danıştay'dan sürpriz karar geldi. Kimse bunu beklemiyordu! Rakamı duyan memur ve emekliler bayram edecek. İşte detaylar haberimizde...

Milyonlarca emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zamları dört gözle bekliyor. Temmuz ayında emekli maaşlarına gelen zamlar enflasyona karşı kısa sürede erirken gözler yeni gelecek ek zamlara çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'Emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? 2023 memur maaşlarına ne kadar zam yapıldı?' sorularını araştırıyor. Memur ve emeklilerin zam umudu Danıştay'da! Memur maaşlarına uygulanan 8 bin 77 TL seyyanen zammın memur emeklilerine yansıtılmamasına ilişkin işlemin iptali istemiyle Danıştay'a dava açıldı. Bu rakamı duyan memur ve emekliler bayram edecek!

DANIŞTAY'DAN MEMUR VE EMEKLİLERE ZAM MÜJDESİ! RAKAMI DUYUNCA BAYRAM EDECEKSİNİZ

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), memur maaşlarına uygulanan 8 bin 77 TL seyyanen artışın memur emeklilerine yansıtılmamasına ilişkin işlemi Danıştay’a taşıdı. HKP ve HKP MYK üyesi Adnan Okur adına açılan davada, 7456 sayılı torba kanun ile kamu çalışanlarına uygulanan 8.077 TL seyyanen zammın memur emeklilerine uygulanmaması işleminin; yetki, şekil, sebep, konu, amaç yönlerinden hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptali, Anayasa'nın eşitlik, anayasanın bağlayıcılığı ve üstünlüğü ile sosyal güvenlik hakkı ilkelerine açıkça aykırı olduğu gerekçesiyle somut norm denetimi yoluyla Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesi istendi.

fggfgf-2023-08-15t163817-271-001.jpg

2023 EMEKLİYE EK ZAM OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından değerlendirmelerde bulundu. Ekonomiye yönelik önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi; Asgari Ücret ve Emekli maaşlarıyla ilgili bir huzursuzluk ortaya çıktı. Kamu işçisi, memuru nasıl ortada bırakmadıysak çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. Ek bütçede deprem bölgesinin kalkınmasını sağlayacak projelere verdik. Hem bütçe gelirlerini artırmaya hem de bütçe dışı kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımızın semarisini gördükçe kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü mutlaka alacağız. Bunu da çok gecikmeden yılbaşı civarı neticeye ulaştırmayı bekliyoruz. Milletimizin serinkanlı olarak bize güvenmelerine ve ülkelerinin geleceğine sahip çıkmayı istiyorum.

hjjh-5.jpg

EMEKLİ MAAŞI EK ZAM NE ZAMAN?

Yapılan açıklamalar dikkate alındığında yılbaşına yakın bir dönemde emekli maaşında düzeltmenin gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Yeni bir açıklama yapılması durumundaysa süreç öne çekilebilir. Bu nedenle gözler kabineden yapılacak yeni bilgilendirmelerde olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN