Merkez Bankası başkanlığı için kritik dönemeç! 3 aday masada: Ünlü gazeteci açıkladı

Merkez Bankası başkanlığı için kritik dönemeç! 3 aday masada: Ünlü gazeteci açıkladı

Yeni hükümet kabinesi için ismi en çok geçen isimler arasında Mehmet Şimşek ön plana çıkarken, gazeteci İsmail Saymaz son kulis bilgisini paylaştı ancak bunun kendi duyumları olduğunu belirtti. Ekonomi yönetiminde önemli değişikliklerin olacağı yeni dönemde, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun yerine geçebilecek isimler de belirginleşmeye başladı. Saymaz, Mehmet Şimşek'in Kavcıoğlu ile devam etmek istemediğini ifade ederken, 3 kamu bankası genel müdürünün aday listesinde olduğunu vurguladı. Ayrıntılar haberimizde...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlanmasının ardından, yeni kabine oluşturulması siyaset gündeminin en önemli konularından biri haline geldi. Kabine üyelerinin hafta sonu açıklanması beklenirken, gazeteci İsmail Saymaz, ekonomi yönetimi hakkında kulis bilgilerini paylaştı.

MEHMET ŞİMŞEK EKONOMİNİN BAŞINDA OLACAK

mehmet şimşek

Saymaz'a göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi yönetiminin başına Mehmet Şimşek'i düşünüyor. Mehmet Şimşek'in ise bu görevi kabul ettiği ve ekonomiden sorumlu cumhurbaşkanı yardımcısı olabileceği öne sürülüyor. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ikiye ayrılması beklentisi güçleniyor ve bu bakanlıklardan birinin başına Cevdet Yılmaz'ın getirilebileceği konuşuluyor.

Diğer bir merak edilen konu ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun yerine gelecek kişinin kim olacağı. Saymaz'ın yorumuna göre, Kavcıoğlu ile çalışmak istemeyen bir isim aranıyor. Bu bağlamda, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih veya Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar'ın Kavcıoğlu'nun yerine geçebileceği ifade ediliyor.

MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR?

mehmet şimşejk

Mehmet Şimşek, Türk ekonomist ve siyasetçidir. 27 Temmuz 1967 tarihinde Kayseri'de doğmuştur. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari İlimler Fakültesi İktisat Bölümü'nde tamamlamıştır. Ardından ABD'de Johns Hopkins Üniversitesi'nde Finans ve Uluslararası İlişkiler alanlarında yüksek lisans yapmış ve aynı üniversitede doktorasını tamamlamıştır.

Mehmet Şimşek, 2003-2007 yılları arasında Londra merkezli uluslararası bir yatırım bankasında Avrupa Direktörü olarak çalışmıştır. 2007-2018 yılları arasında ise Türkiye'de Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümetlerinde çeşitli bakanlık görevlerinde bulunmuştur. Önce 2007-2009 yılları arasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmış, ardından 2009-2015 yılları arasında Maliye Bakanı olarak görev almıştır. 2015-2018 yılları arasında ise Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı olarak görev yapmıştır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN