Merkez Bankası kararı sonrası altın ve dolar rekora koşuyor! Gram altın fiyatları fırladı: 5 ayın en yüksek seviyesinde

Merkez Bankası kararı sonrası altın ve dolar rekora koşuyor! Gram altın fiyatları fırladı: 5 ayın en yüksek seviyesinde

Merkez Bankası faiz oranları bugün itibariyle paylaşıldı. Altın fiyatları ve dolar fiyatlarını etkileyen karar sonrası ekonomistler ters köşe oldu. Yatırımcıların gündeminde yer alan dolar ve altın piyasasının son değerlendirmesi yapıldı. Peki, dolar ve altın fiyatları ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının ardından, herkes doların ve altın fiyatlarının düşmesini bekliyordu. Gündeme bomba gibi düşen altın ve dolar fiyatları ise, ekonomistleri ters köşeye yatırdı. Merkez Bankası tarafından alınan 500 baz puan artırma kararı sonrasında faizler yüzde 35 seviyesine yükseldi.

SON 5 AYIN ZİRVESİ

Son dönemlerin en hareketli zamanlarından geçen altın ve dolar fiyatlarında yukarı yönlü artışlar devam ediyor. Ortadoğu'da yükselen gerginliğin ardından, yatırımcıların gözü Merkez Bankası'na çevrildi.

Yatırımcılar jeopolitik durumlar göz önünde bulundurarak güvenli liman için harekete geçti. Son iki haftadır yükseklerde yer alan altın, yüzde 9 oranında değer artışı gösterdi. Son 5 ayın zirvesine yerleşen rakamlar yeni rekorlara doğru ilerliyor.

92731-gold-wallpapers-cool-backgrounds-image-full-hd-wallpapers-money-1920x1200-h.jpg

GRAM ALTIN KANATLANDI

Gram altın fiyatları hem ons altın hem de dolar tarafından destek aldı. Güne 2003 doların üzerinde başlayan gram altın 1.808 TL ile rekora koşuyor. Gram altının fırladığı esnada çeyrek altın 3.097 TL, Cumhuriyet altını 12.603 TL, 22 ayar bileziğin gram fiyatı ise 1.788 TL seviyelerinden işlem gördü.

bf209308fc9b56988f42caaca6ba9dde.jpeg

DOLAR VE EURO DEĞERLENDİRMESİ

Ufak adımlarla yükselmeye devam eden dolar kuru, güne güzel bir başlangıç yaptı. Sabah saatlerinde 28,15 TL seviyelerinden işlem gördü. Euro / TL kuru ise 29,75 seviyelerinden işlem görüyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından alınacak faiz kararı sonrasında dolar ve altın fiyatlarında düşüş bekleyen ekonomistler, beklediği sonucu alamadı. Yükselen piyasa ile birlikte yatırımcıların yüzü güldü. Sıkılaşma sürecinin sürmesi halinde, TL üzerinde yer alan baskının da hafiflemesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN