Merkez Bankası rezervlerinde düşüş

Merkez Bankası rezervlerinde düşüş

TCMB'nin toplam rezervleri, 1 Mart haftasında bir önceki haftaya kıyasla 831 milyon dolar azalarak 130 milyar 919 milyon dolara geriledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan haftalık para ve banka istatistikleri, ülkenin döviz rezervlerindeki değişimleri ortaya koydu. 1 Mart itibarıyla TCMB'nin brüt döviz rezervlerindeki azalış dikkat çekti. Verilere göre, brüt döviz rezervleri, 23 Şubat tarihinde 82 milyar 479 milyon dolar seviyesindeyken, 1 Mart tarihinde 1 milyar 968 milyon dolarlık bir düşüşle 80 milyar 511 milyon dolara geriledi.

Ancak, dikkate değer bir artış altın rezervlerinde yaşandı. Aynı dönemde altın rezervleri, 1 milyar 137 milyon dolarlık bir artışla 49 milyar 271 milyon dolardan 50 milyar 408 milyon dolara yükseldi. Bu, altın rezervlerinde kayda değer bir yükseliş olarak kaydedildi.

Toplam rezervler bazında ise TCMB'nin 1 Mart haftasındaki performansı incelendiğinde, önceki haftaya kıyasla 831 milyon dolarlık bir düşüş yaşandığı görüldü. Böylece, toplam rezervler, bir önceki hafta 131 milyar 750 milyon dolar seviyesinde bulunurken, 1 Mart itibarıyla 130 milyar 919 milyon dolara geriledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN