Merkez Bankası'ndan 'dijital para' adımı: Pilot uygulama başlatacağız

Merkez Bankası'ndan 'dijital para' adımı: Pilot uygulama başlatacağız

Merkez Bankası da 'dijital para' için harekete geçti. Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, "Dijital paralarla ilgili çalışmalarımız yoğunlukla devam ediyor. Eylül ayı gibi pilot uygulamaya başlayacağız" dedi.

Dijital para ile ilgili açıklama yapan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Dijital paralarla ilgili çalışmalarımız yoğunlukla devam ediyor. Eylül ayı gibi pilot uygulamaya başlayacağız" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, 3'üncü çeyrek enflasyon raporunu açıklamıştı.

Büyüme rakamları hakkında konuşan Kavcıoğlu "Takip ettiğimiz yüksek frekanslı veriler, ikinci çeyrekte büyümenin baz etkisiyle oldukça yüksek oranda gerçekleşeceğine işaret ediyor" demişti.

"2021 yıl sonu enflasyon tahminini 1,9 puanlık güncellemeyle yüzde 12,2'den yüzde 14,1'e yükselttik" diyen Kavcıoğlu, enflasyonu artıran yapısal sorunların çözülmesi gerektiği uyarısında bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN