Dolar barajı çatır çatır kırıldı! İslam Memiş'ten doları frenleten uyarı

Dolar barajı çatır çatır kırıldı! İslam Memiş'ten doları frenleten uyarı

Haziran ayı faiz kararının açıklanmasına saatler kala Piyasa Uzmanı İslam Memiş'ten faiz kararına ilişkin değerlendirme geldi. Merkez Bankası'nın faiz düşürme politikasından vazgeçeceğini belirten Memiş, doların yükselişini durdurmak için yeni hamlenin yolda olduğunu belirtti. İşte Merkez Bankası'nın olası karar analizi.

Merkez Bankası'nın yıl sonunda faiz artırımına gidebileceğini öngören İslam Memiş, yapılacak olan faiz artış oranını da verdi. Mememiş, "Yıl sonuna kadar muhtemelen faiz artırma olasılığı güçlü." yorumunda bulundu.

ppp.jpg

2022 YIL SONUNDA FAİZ ARTIŞI ÖNGÖRÜSÜ

"Her ne kadar sert bir dille bırakın faiz artırmayı faiz indirmeye yönelik sözler söylense de 2022 yılı sonuyla ilgili öngörüm mutlaka bir faiz artırımı bekliyorum. Kesin cümleler gelse de daha önceki yıllarda bu söylemlerin yerini faiz artırımlarına bıraktığını gösteriyor. Dışsal etkenlere karşı yapılacak çok bir şey yok."

MERKEZ BANKASI FAİZİ ÖNCE DÜŞÜRÜCEK SONRA ARTIRACAK

"Merkez Bankası, 50 ya da 100 baz puan faiz indirimi için alanı olduğunu düşünüyor. Bu siyasi hamleden sonra en azından söz yerine getirmiş olurum diye. Bu şimdi diye enflasyon düşüş eğilimine girince Merkez Bankası önümüzdeki 2 ay içinde 50 ya da 100 baz puan faiz indirimi yapabilir diye düşünüyorum."

Memiş Merkez Bankası'nın son kez faiz düşürme kararı uygulayabileceğini ifade etti. Düşük faiz politikası benimseyen Merkez Bankası'nın artık artırma yoluna gidebileceğini belirten Memiş, "Dolarda da düzeltme gerekiyor. Hem doların uluslararası piyasalardaki değer kaybı hem enflasyon rakamlarının düşmesi halinde TCMB son bir kez bir faiz indirimi hakkı olduğunu düşünüyor. Seçim sürecinde Türkiye, belki yıl sonunda erken seçim kararı da alınabilir. Haliyle de yüksek kurda devam etmek istemeyebilir hükümet. 2022 yılıyla faiz artırma öngörümü ve tahminimi sürdürmeye devam ediyorum." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN