Milyonlarca emeklinin gözü bu haberde: İşte bayram ikramiyesinin verileceği tarih

Milyonlarca emeklinin gözü bu haberde: İşte bayram ikramiyesinin verileceği tarih

15.6 milyon emeklinin gözü bayram ikramiyelerinden gelecek olan haberde. SSK bütününde, haziran dönemi maaşları ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin 17 Haziran ile 21 Haziran arasındaki beş gün içinde ödenmesi planlanıyor.

Bu yıl Kurban Bayramı, 28 Haziran ve 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Bayrama az bir süre kalmışken, milyonlarca emeklinin ise gözü kulağı yatırılacak olan bayram ikramiyeleri takviminde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklinin aylık ve ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde yatırılacağını açıklamıştı.

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; bayram tatili 24 Haziran'dan itibaren dokuz güne çıkarken emekli aylığı ve ikramiye ödemeleri 17 Haziran'dan itibaren hesaplara yatmaya başlayacak. Mevcut uygulamada emekli aylıkları tahsis numarasının son hanesine göre yatırılacak.

SSK emeklileri yaşlılık aylığı tahsis numarasına göre her ayın 17-26'sı arasında, Bağ-Kur emeklileri de 25-28'i, memur emeklileri de 1-5 arasında aylık alıyor. Bağ-Kur emeklilerine aylıkları tahsis numarası 9,7.5 olanlara her ayın 25'inde, 3,1 olanlara 26'sında, 8,6,4 olanlara 27'sinde, 2 ve 0 olanlara da 28'inde yatıyor. SSK emeklileri ise son rakamı 9 olanlar 17, 7 olanlar 18, 5 olanlar 19'unda, 3 olanlar 20'sinde, 1 olanlar ayın 21'inde, 8 olanlar 22'sinde, 6 olanlar 23'ünde, 4 olanlar 24'ünde, 2 olanlar 25'inde 0 olanlar ise her ayın 26'sında aylık alıyor.

5 GÜN İÇİNDE YATIRILACAK

Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da normal aylık takviminden önce erken ödeme yapılacak. SSK kapsamında gelir ve aylık alanların Haziran dönemi gelir/aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin 17 Haziran ile 21 Haziran tarihleri arasında 5 gün içinde ödenmesi planlanıyor.

SGK TAKVİMİ AÇIKLAYACAK

Emekli aylık ve ikramiye ödemelerine ilişkin takvimi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklayacak. Kurban Bayramı'nda yeni bir karar alınmaması durumunda ikramiyeler 2 bin lira olarak hesaplara yatacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN