Milyonlarca emekliye eksik maaş şoku! Yapılan düzenlemeye tepki yağdı

Milyonlarca emekliye eksik maaş şoku! Yapılan düzenlemeye tepki yağdı

Emekli maaşında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılmıştı ancak gelen zam kısa sürede eridi. Dün Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan yapmış olduğu açıklamalarda enflasyon hedefini yıl sonu için yüzde 22'den 58 çıkardıklarını söylemişti. Gelen açıklama sonrası ekonomistlerde tepki üstüne tepki yağdı. Emekli maaşlarına yüzde 58 zam şoku! Milyonlarca emeklinin hakkı ne olacak? İşte detaylar...

Emekli maaşlarında flaş gelişme! Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği haber sonunda geldi. Temmuz'da emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapıldı ancak bu zam kısa sürede eridi. Dolardaki artış ve ve dün Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan yapmış olduğu enflasyon açıklaması emeklileri kahretti. Ekonomistlerden tepki üstüne tepki yağdı. Emekli maaşlarına yüzde 58 zam şoku! Peki emekli maaşlarına bir zam daha yapılacak mı? Emekli maaşlarına ne kadar zam yapıldı? Milyonlarca emeklinin hakkı ne olacak? İşte son dakika emeklim maaşı haberleri...

MİLYONLARCA EMEKLİYE EKSİK MAAŞ ŞOKU!

Milyonlarca emeklinin beklediği maaş zammı sonunda açıklandı. Temmuz'da emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılmıştı ancak bu zam emeklileri hoşnut etmedi. Özellikle dolardaki artış ve dün Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın enflasyon beklentisini yüzde 22'den 58 çıkardıklarını söylemesi emeklileri isyan ettirdi. Emekliler maaşlarına yeni zam beklerken ünlü ekonomist Yalçın Karatepe'den paylaşım geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Karatepe, "Emekli aylıklarını %25 artırdıktan 3 hafta sonra enflasyon tahminlerini %58’e çıkardılar." diyerek tepki gösterdi.

gfgffg-44.jpg

TEPKİ ÜSTÜNE TEPKİ YAĞIYOR! HIZLA YOKSULLAŞACAĞIZ...

Bugün ki köşe yazısında da bu konuya değinen Prof. Dr. Yalçın Karatepe, şu uyarılarda bulundu:

"Biliyorsunuz emekli aylıklarına çok sınırlı bir artış yapılmıştı. En düşük aylık olarak ifade edilenler, kök aylıkları düşük olduğu için bir artış alamamıştı. Yaklaşık 9 milyon emekli bu grupta yer alıyor. Diğerlerine ise en fazla yüzde 25’e varan bir artış yapılmıştı. Yılın ilk altı ayında ortaya çıkan resmi veriye göre birikimli enflasyon oranı yüzde 19,77 idi. Demek ki emekliler enflasyonun üzerinde 5 puanlık bir artış aldılar. Temmuz ayı enflasyonunun yüzde 13-15 bandında çıkacağını düşünürsek, zaten alınan artıştan daha fazla bir satın alma kaybı temmuz ayında yaşanmış olacak. MB yılsonu tahmininden hareketle yılın ikinci altı aylık döneminde birikimli enflasyonun yüzde 32 olacağını hesaplayabiliriz. Bu ne demektir? Yapılan ücret artışlarından çok daha hızlı bir satın alma gücü kaybına maruz kalacak ve ellinize geçen aylıklarınızın hiçbir şeye yetmediğini göreceksiniz. Diğer bir ifade ile hızla yoksullaşacaksınız."

EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM GELDİ?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen en düşük memur maaşını 22 bin 17 TL’ye çıkaran, emekli aylıklarında yüzde 25 zam öngören kanun teklifi Komisyon’da kabul edildi.

Buna göre; Emekli maaşlarına temmuz ayından itibaren yüzde 25 zamlı şekilde yatırılmaya başladı.

hghgh-37.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ŞUAN NE KADAR?

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre SSK, Bağ-Kur emeklileri yılın ikinci yarısında maaşlarını yüzde 19.77 oranında zamlı alacaklardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşlarında da ek olarak iyileştirme yapılacağını açıkladı. Emeklilere uygulanacak refah payı Meclis’te görüşülen torba yasaya dahil edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN