Milyonlarca emekliye güzel haber: Maaş zammı belli oldu! Bakan Bilgin 'Kademeli olarak gelecek' diyerek duyurdu

Milyonlarca emekliye güzel haber: Maaş zammı belli oldu! Bakan Bilgin 'Kademeli olarak gelecek' diyerek duyurdu

Emekli maaşlarında son dakika gelişmesi! Milyonlarca emekliye güzel haber verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 'Kademeli olarak gelecek' diyerek duyurdu. Maaş zammı belli oldu. Beklenen tarihi açıkladılar. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? 2023 emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? İşte Bakan Bilgin'in açıklamaları ve maaş zamlarında son dakika gelişmeleri...

Milyonlarca emekliye güzel haber. Emekli maaşına gelecek olan zam vatandaşlar tarafından yakından takip edilmekte. Beklenen açıklama sonunda geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son dakika olarak duyurdu. Maaş zammı belli oldu. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? 2023 emekli maaşları ne kadar olacak? İşte son dakika emekli maaşı haberinin detayları...

BAKAN BİLGİN DUYURDU: EMEKLİLER BAYRAM EDECEK

Emekli maaşlarına gelecek olan zam miktarları hakkında önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 7 bin 500 TL üzerinde olan emeklileri ilgilendiren açıklamayı yaptı ve maaşlara kademeli olarak zam geleceğini duyurdu. Temmuz ayını işaret eden Bakan Bilgin, "Kademeli olarak farklılaşmış yansıtma oranlarıyla onları dikkate alan bir değerlendirmeyi temmuz ayında yapacağız." dedi.

hjhjhj-2023-05-20t114607-982.jpg

MAAŞ ZAMMI BELLİ OLDU!

7 bin 500 TL ve üzeri emekli maaşı alanlar için kritik açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, "Aslında biz, bu çalışmayı tamamlamıştık. Dosya dosya Meclis'e intikal ettirdiğimiz konular vardı fakat depremden sonra bunların bazıları yarım kaldı. Son hazırlıklarımızdan biri de 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan, 7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzeri. Bunlara kademeli bir zam planlamıştık. Bunları inşallah temmuz ayında uygulamaya sokacağız." ifadelerini kullandı.

kjkjkj-68.jpg

KADEMELİ OLARAK UYGULANACAK

Maaşlara kademeli olarak zam yapılacağını belirten Bakan Bilgin, "Prim gün sayısı çok az olan yaklaşık 450 bin insan var. Onlara sosyal devlet anlayışıyla 'Sizin de bir geliriniz olsun' diye maaş bağlanmış. Biz en düşük emekli aylığını 7 bin 500 lira yapınca onların da maaşı 7 bin 500 lira oldu ama 6 bin-7 bin maaşı olanlar da var. Kademeli olarak farklılaşmış yansıtma oranlarıyla onları dikkate alan bir değerlendirmeyi temmuz ayında yapacağız." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (29)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
29 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN