Milyonlarca memur ve emekliye 1 Ağustos müjdesi! Dev zam için için nefesler tutuldu

Milyonlarca memur ve emekliye 1 Ağustos müjdesi! Dev zam için için nefesler tutuldu

Son dakika haberi... Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı ile ilgili flaş gelişme! Milyonlarca memur ve memur emeklisi zam oranlarının belli olmasının ardından gözleri toplu sözleşme görüşmelerine çevrilmiş durumda. KDV, ÖTV ve akaryakıt ve enflasyon karşısında okkalı bir zam bekleyen sendikalardan ilk adım geldi. Milyonlarca memur ve emekliye 1 Ağustos müjdesi! Dev zam için için nefesler tutuldu. Ünlü ekonomist güzel haberi duyurdu. O tarihte memur ve emekli maaşlarına okkalı zam geliyor!

Asgari ücrete gelen zammın ardından gözler memur ve emekli memur maaşlarına çevrilmiş durumda. Milyonlarca kişi 'Memur maaşlarına ne kadar zam gelecek? Memur emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?' sorularını araştırırken beklenen haber geldi. KDV, ÖTV ve akaryakıt fiyatlarına gelen peşe peşe zamların ardından sendikalar rekor zam istedikleri kulislerde konulurken gözler toplu sözleşme görüşme oranına odaklanmış durumda. Ünlü ekonomist son dakika olarak duyurdu. Milyonlarca memur ve emekliye 1 Ağustos müjdesi! Dev zam için için nefesler tutuldu. Kimse bu rakamı beklemiyordu. İşte detaylar haberimizde...

gfgfgfgf-2023-07-20t104349-822.jpg

MİLYONLARCA MEMUR VE EMEKLİ NEFESİNİ TUTTU

Milyonlarca memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos'ta başlayacak. Bu kapsamda Memur-Sen’in istekleri de ortaya çıktı. Akaryakıt fiyatlarına gelen zam, KDV ve ÖTV vergilerinin arttırılması ve enflasyon verilerine göre okkalı zam bekleyen sendikalar bekledikleri ilk zam oranını duyurdu. Enflasyon farkı ve toplu sözleşme oranı ile belli olan memur maaş zammı Temmuz 2023 için belli olmuştu. En düşük memur maaşı yüzde 17,55 enflasyon farkının üzerine 8077 liralık seyyanen zam eklenerek 22.017 TL seviyesine çekildi. Memur emeklisi ise yüzde 25 oranında zam aldı.

1 AĞUSTOS'TA ZAM ORANI BELLİ OLACAK

3,5 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisinin maaşı netleşirken şimdi tüm gözler 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine çevrildi. 2 yılda bir yapılan toplu sözleşme görüşmeleri bu yıl 1 Ağustos tarihi itibariye yapılacak.

gfgfgfgf-2023-07-20t104330-905.jpg

MAAŞLARA OKKALI ZAM GELİYOR! BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

Kritik zamma günler kala Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul'dan kritik açıklamalar peş peşe geldi. Sendikaların istediği zam oranlarıyla ilgili önemli bilgiler paylaşan Tonbul, şunları söyledi:

"Maaş artış oranlarının yanında memurlara kira yardımının verilmesi, önemsediğimiz tekliflerimiz arasında. Kamu çalışanlarının aileleriyle huzur ve refah içerisinde yaşaması için bu teklifte ısrarcıyız. Bununla birlikte 1. dereceye yükselen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın dile getirdiği en düşük memur maaşının, en düşük kamu işçisinin ücretinden düşük olmaması gibi konuları masaya taşıyacağız. Görüşmelerde, maaş artışı kadar sosyal haklarda da ısrarcı olacağız. Bu doğrultuda kapsayıcı bir içeriğe sahip teklif dosyamızda mühendisler, müdürler, şefler, genel idari hizmetler sınıfı ve diğer teknik personel başta olmak üzere ihmal edilen tüm grupların taleplerine yer verdik. Son dönemde aylık artış beklentileri karşılanmayan memur emeklilerini de düşünerek, emeklilerin aylıklarını artıracak teklifleri de sözleşme masasına taşıyacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (53)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
53 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN