Milyonlarca sürücüye güzel haber! O cezalar iptal ediliyor: Üstelik ödediğiniz parayı da geri alabileceksiniz

Milyonlarca sürücüye güzel haber! O cezalar iptal ediliyor: Üstelik ödediğiniz parayı da geri alabileceksiniz

Milyonlarca sürücüye güzel haber geldi. O cezalar iptal edilebiliyorken, ödediğiniz parayı da geri alabileceksiniz. İşte, milyonlarca sürücüyü ilgilendiren o karar…

Milyonlarca sürücünün korkulu rüyası haline gelen radar cezalarında yeni bir dönem başlıyor. Mahkeme kararı ile, belli şartları sağlayan sürücülerin radar cezaları iptal edilirken, ödedikleri para da geri iade edilecek.

YÜZDE 2 HATA PAYI OLABİLECEĞİ KABUL EDİLDİ

Trafikte hız sınırı ihlali yapan araçlara kesilen radar cezası uygulamasında, mahkeme kararı ile değişiklik yapıldı. Mahkeme, radarlarda %2 hata payının olabileceğini söyleyerek, cezaların iptaline hükmetti. Bu karar, bütün trafik cezaları için örnek teşkil edecek bir nitelik taşıyor.

yeni-proje-40.jpg

CEZA HUKUKA AYRIKI BULUNDU

İzmir’de Avukat Oğuzhan Bizkevelci, yalnızca 3 km hız sınırını aştığı gerekçesiyle cezasına itirazda bulundu. Menemen Sulh Ceza Hakimliği, avukatın haklı olduğuna karar verdi. Hakimlik, hız tespit cihazlarının en fazla %2 yanılma payı olabileceğini belirterek, cezanın hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Avukat Oğuzhan Bizkevelci, bu kararı memnuniyetle karşıladı. Bizkevelci, “Mahkeme, hız ölçen cihazların yüzde 2 yanılabilir olduğunu kabul etti ve cezamı iptal etti. Bu karar, bu tür davalar için örnek olacak. Bu duruma düşen vatandaşlar, haklarını aramak için yargıya başvurabilirler” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN