Milyonların gözü kulağı bu haberde: Asgari ücretle birlikte neler değişecek?

Milyonların gözü kulağı bu haberde: Asgari ücretle birlikte neler değişecek?

Milyonların beklediği asgari ücret rakamıyla birlikte diğer kalemlerde de artış yaşanacak. İşsizlik maaşı, stajyer öğrenci maaşı, GSS primleri, kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri, asgari ücretlilerin rapor ücretlerinin ödemelerinde de zam bekleniyor.

Asgari ücrette son düzlüğe girildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını bu hafta gerçekleştirecek. Asgari ücret sadece asgari ücret düzeyinde maaş alanları ilgilendirmezken hem bütün çalışanları hem de işverenleri ilgilendiriyor.

Birkaç hafta içinde belirlenmesi beklenen yeni asgari ücret rakamıyla birlikte işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, GSS primleri, askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri, staj ücretleri, asgari ücretlilerin rapor ücretlerinin de aralarında olduğu birçok kalemde değişiklikle gözlemlenecek.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Asgari ücretli bir çalışan, bir yıllık çalışmasının karşılığında brüt asgari ücret tutarında kıdem tazminatı hak ederken, yeni asgari ücretle çalışanın yıllık kıdem tazminatı da yapılacak zam oranında yükselecek.

GSS PRİMLERİNİ DE ETKİLEYECEK

İşletmelere staja giden lise ve üniversite öğrencilerine ödenen staj ücreti de yeni asgari ücretle artacak.

Yeni asgari ücret artışı GSS primlerini de etkileyecek. Hastanelerden ve sağlık kuruluşlarından yararlanmak için brüt asgari ücretin yüzde 3'üne karşılık gelen tutar kadar ödeme yapılması gerekecek.

Bunların dışında, yeni asgari ücret rakamıyla askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri, asgari ücretlilerin rapor ücretlerinin de aralarında olduğu birçok kalemin rakamları da değişecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN