Asgari ücret zammı bekleyenlere kötü haberi ekonomist Barış Soydan verdi! Yüksek zam gelmeyebilir çünkü...

Asgari ücret zammı bekleyenlere kötü haberi ekonomist Barış Soydan verdi! Yüksek zam gelmeyebilir çünkü...

2023 yılının bitmesine sayılı günler kala gözler asgari ücrete yapılacak zam oranında. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısı için heyecanlı bekleyiş sürerken Ekonomist Barış Soydan'dan vatandaşları üzecek haber geldi. X hesabından paylaşım yapan Barış Soydan, beklenen yüksek zammın gelmeyeceğini söyledi.

2024 yılına girmemize çok az kalmışken milyonlarca işçi ve işveren, asgari ücret zammının ne kadar olacağını merak ediyor. Bu hafta içi 3. kez toplanması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan ne karar çıkacağı da büyük merak konusu. Öte yandan 2. toplantıdan somut bir rakam masaya konmaması tepkiyle karşılanmıştı.

parag.jpg

Şu an için 2023 net asgari ücret rakamı 11.402, brüt asgari ücret ise 13.414,50 TL olarak uygulanıyor. Ekonomistler tarafından 2024 yılı için ise zam oranının yüzde 40-50 aralığında şekil alması bekleniyor. Ancak Ekonomist Barış Soydan'ın paylaşımı milyonlarca çalışanı hayal kırıklığına uğrattı.

asgarii-001.jpg

ZAM ORANI BEKLENTİLERİ KARŞILAMAYABİLİR

X hesabından paylaşım yapan Soydan, "Goldman Sacs ağzındaki baklayı çıkarmış: 'Asgari ücret zammı yüksek olursa Merkez Bankası'nın bir değil daha fazla faiz artırımı yapması gerekir.' (Mealen) Merkez Bankası'yla yabancı yatırımcının arası şimdilik iyi. Ama ya daha fazla faiz artırımı istemeye başladıklarında?" dedi.

Soydan, bu paylaşımıyla asgari ücret zam oranının beklentilerin altında olacağını söylemiş oldu.

baris.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN