Nakit avans çekenlere şok karar! Bankalar peş peşe açıkladı! Avans limitleri iptal edildi!

Nakit avans çekenlere şok karar! Bankalar peş peşe açıkladı! Avans limitleri iptal edildi!

Bankalardan açıklamalar peş peşe geldi. Kredi kartı ile nakit çekmek isteyen vatandaşlar bu habere çok üzülecek. Nakit avans limitlerinin iptalini karar verildi. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Merkez Bankası kredi kartı ile yapılan nakit avans işlemleri ve kuyumcu harcamaları ile ilgili yeni bir düzenlemeye imza attı. Her iki uygulama içinde %30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olma şartı sunulurken bazı bankalar kredi kartlarındaki nakit avans çekim limitlerini iptal etti. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar...

NAKİT AVANS ÇEKİMİNE SON

Yapı Kredi Bankası tarafından yapılan açıklama kapsamında nakit avans çekim işlemlerinin kapatıldığı duyuruldu. Bankalardan açıklamalar peş peşe gelirken Halkbank'ta benzer bir uygulamaya imza attı.

paralar.jpg


Nisan ayı itibarıyla döviz rezervinde 17.7 milyar dolar harcama yapılırken Merkez Bankası gözünü bu kez de kredi kartlarına çevirdi. Bankalardan alınan bilgiler doğrultusunda Merkez Bankası'nın belirli bir limitin üzerinde kredi kartı bulunan vatandaşlar için nakit çekim, kuyum harcamaları ile ilgili bir düzenleme yaptığı belirtildi. Bankaların kredi kartı limitlerinin 50.000 TL üzerinde olması durumunda müşterilerin kredi kartları ile yaptıkları altın ve mücevherat alımlarında %30 tutarında devlet tahvili alma zorunluluğu getirildiği ifade edildi.

para-kazanmak.jpg

Tüm bunların yanı sıra KOBİ, ihracat, yatırım, tarım, tüketicisi kredisi farketmez, ayrı ayrı aylık artış yüzde 3'ü aşarsa, bu tutar kadar tahvil tesis edilecek. Merkez Bankası gerileyen rezervleri için döviz piyasasında kamu kontrolünü zorlaştırırken kredi kartları kullanarak nakit kullanan vatandaşlar içinde yeni düzenlemeyi hayata geçirdi. Bu düzenleme ile birlikte vatandaşların nakit çekim işlemlerinde döviz ve altında kartlar üzerinden gelen talebin önüne geçmesi amaçlanıyor. Vatandaşlar nakit çekim işlemleri ile yatırım fırsatını değerlendirirken birçok kişi ucuz bir alternatif olarak görmeye başladı.

para-odeme-2.jpg


MALİYETİ KREDİYE GÖRE DÜŞÜK

Kredi kartı ile nakit avans ya da taksitli nakit avans maliyetleri aylık bazda %1,36 faiz ile TL cinsinden en düşük borçlanmayı sağladığı için seçim öncesinde bireysel talebin en yüksek olduğu borçlanma kanalı olarak görülmektedir. Bankalarda yıllık bazda %20'ye yakın düşük bir faizle borçlanmayı sağlayan bu imkanı ortadan kaldırıyor. Merkez Bankası'nın kararı öncesinde nakit avans işlemlerinin daraltıldığı belirtilirken nakit avans tutarları da en uzun vadeyi 12 aydan 6 aya kadar düşürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN