Ne altın ne dolar asıl onu alan kazanacak! İslam Memiş altının yerini alacak yatırım aracını açıkladı

Ne altın ne dolar asıl onu alan kazanacak! İslam Memiş altının yerini alacak yatırım aracını açıkladı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, öyle bir açıklama yaptı ki herkes şaştı kaldı. 2022 yılına damga vuran yatırım aracının altın olduğu düşünülürken gümüşün getirisinin daha fazla olduğu belirtildi. İslam Memiş gümüşün güvenli liman olduğunu dile getirdi. İşte İslam Memiş'in merak edilen o açıklamaları…

2022 yılına damga vuran yatırım araçları arasında başı çeken isim gümüş oldu. Birçok kişi altının daha fazla getiri sağladığını düşünülürken 2022 yılında gümüşe yatırım yapanlar daha çok kazandı. Altın yatırımcısına %43 kazanç sağlarken gümüş %45 oranında bir kazanç sağladı. 2023 yılına rekor bir seviyede giriş yapan gümüşün gram fiyatı ise 14.65 seviyelerinde yer alıyor. Gümüş ve altın 2022 yılını yüksek seviyelerde kapatırken uzmanlarda jeopolitik risklerin değerli madenlerin fiyatında yükselişe neden olduğunu belirtti. Konu hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gümüşün altında daha çok kazandırdığını vurguladı. İslam Memiş, yatırım yapmak isteyen kişilere gümüşün güvenli bir liman olduğunu belirtti. İşte İslam Memiş'in merak edilen o açıklamaları…


GÜMÜŞ FİYATLARI ALDI BAŞINI GİDİYOR


2023 yılında rekor bir seviyeye ile başlangıç yapan gümüş, son 3 yıldır yatırımcılarının yüzünü güldürüyor. İslam Memiş 2022 yılında altını tahtından eden yatırım aracının gümüş olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz yıl içerisinde altının %43 kazandırdığını belirten İslam Memiş, gümüşün ise yatırımcısına %45 getiri sağladığını aktardı. 2022 yılında 9.90 2 TL'den başlayan gümüş fiyatı şimdilerde ise 14.65 TL seviyesinde yer alıyor. Kapalıçarşı piyasasında ise gümüşün gram fiyatı 15 TL'yi geçti. İslam Memiş, gümüşün tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu söyledi.

altin-vs-gumus.jpg


Açıklamalarına devam eden İslam Memiş, jeopolitik risklerinde gümüş fiyatının yükselmesine neden olduğunu dile getirdi. 2023 yılında gümüş fiyatının yükselişe devam edeceğini düşündüğünü dile getiren İslam Memiş,”Özellikle resesyon riski, jeopolitik riskler ve fiziki talep durumundan kaynaklı olarak gümüşün avantajı daha yüksek gibi görünüyor. Özellikle bu yıl gümüşün gram fiyatının 20 lira seviyesine, gümüşün ons fiyatının da 40 dolar seviyesine bir yükseliş görmemiz mümkün olabilir.”sözlerini dile getirdi.


Resesyon riskiyle birlikte yükselişlerin başladığını aktaran Memiş, yıl içerisinde fiziki tarafta ciddi bir talep olduğunu vurguladı. Altın fiyatları yükseldikçe gümüşün maliyetinin azaldığını dile getiren Memiş, 2023 yılının gümüş yılı olacağını söyledi. Gümüş fiyatlarının yükselişe devam edeceğini aktaran Memiş, yıl içerisinde yeni rekorlar görülebileceğinin altını çizdi.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN