Nebati'den enflasyonla mücadele mesajı: 239 milyar lira vergi gelirinden vazgeçiyoruz

Nebati'den enflasyonla mücadele mesajı: 239 milyar lira vergi gelirinden vazgeçiyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Gaziantep'te katıldığı bir programda açıklamalarda bulundu. Nebati, 2022 yılında enflasyonla mücadele kapsamında 239 milyar lira vergi gelirinden vazgeçildiğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Gaziantep'te "A Para Sohbetleri Programı"na katıldı. Nebati, konuşmasında enflasyonla mücadele kapsamında atılacak adımlarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunarak 239 milyar lira vergi gelirinden vazgeçildiğini duyurdu.

Nebati, tüketici kredilerinde uygulanan makro ihtiyatı politika gereği sıkılaşmaya gidildiğini belirterek "Üretim, ihracat ve istihdam Türkiye ekonomisinin temelidir. Tüketici kredilerinde buna rağmen dar gelirli vatandaşlarımız için pozitif ayrımcılığa devam edeceğiz. 50 bin TL'ye kadar olan kredilerde vadelerde azaltmaya gitmedik" dedi.

GES'lerin 15 Haziran'da talep toplanacağını hatırlatan Nebati, "Yıllık bileşik getiri yüzde 23.04 olacak. Gelir Endeksi Senetlere (GES) konu olan KİT'lere aktarılan hasılat performansı beklenenin üzerinde geldiğinde yatırımcılara ilave getiri sağlayacak" ifadelerini kullandı.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN POZİTİF AYRIMCILIĞA DEVAM EDECEĞİZ

Nebati, tüketici kredilerinde uygulanan makro ihtiyatı politika gereği sıkılaşmaya gidildiğini belirterek "Üretim, ihracat ve istihdam Türkiye ekonomisinin temelidir. Tüketici kredilerinde buna rağmen dar gelirli vatandaşlarımız için pozitif ayrımcılığa devam edeceğiz. 50 bin TL'ye kadar olan kredilerde vadelerde azaltmaya gitmedik." ifadelerini kullandı.

'DAR GELİRLİLER HARİÇ' DEMİŞTİ

Nebati, TÜİK’e göre yüzde 73, bağımsız kaynaklara göre yüzde 160 olan enflasyonun sebeplerini “Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Yoksa enflasyonu düşürmek için çok sert tedbirler alabilirdik. Üretimi ve büyümeyi tercih ettik. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar. Çarklar dönüyor” sözleriyle açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN