O araçların artık kimse yüzüne bakmıyor! Fiyatlar düştü ama talep yok, nedenini ise oto galericiler açıkladı

O araçların artık kimse yüzüne bakmıyor! Fiyatlar düştü ama talep yok, nedenini ise oto galericiler açıkladı

Araç fiyatları düşse de alıcı yok. Oto galericilerden gelen açıklamalara göre, o araçların yüzüne kimse bakmıyor. Otomobil almak yerine vatandaşlar parasını oraya yatırıyor... İşte tüm detaylar...

Yıl boyunca artan otomobil fiyatları, son aylarda Ticaret Bakanlığı'nın kararlarıyla düşüşe geçti. Büyük oranda düşen piyasada sabitlenen otomobil fiyatlarında talepler azaldı. Hem sıfır hem de ikinci el otomobil satışları durdu.

FİYAT DÜŞTÜ TALEP YOK

Otomobil piyasasında orta segment otomobil satışları geçtiğimiz dönemlere kadar iyi ilerlerken, son zamanlarda düşüş yaşandı. Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararın ardından al satçılar piyasayı terk etti. Piyasa rahat bir nefes alırken, sıfır otomobiller gelince, stokta vardı, çıkartıldı deniliyordu. Diyarbakır Oto Galericiler Sitesi'nde Sarı, ikinci el ve sıfır otomobillerde bir fayda sağlamadığını söyledi.

ikinci-el-otomobil3.jpeg

OTOMOBİL FİYATLARI YÜZDE 30 DÜŞTÜ

Bankalar arası faiz rekabetinin ardından yüzde 45'lere yükselen faizler otomobil piyasasını da etkiledi. Faizlerde düşüş olmadığı sürece piyasada düzelme olmayacağını ifade eden Sarı, tek tek anlattı. Kredi çeken birisinin sıfır araç ya da ikinci el araç alabileceğini belirtti.

Yüzde 30 seviyelerinde düşen otomobil fiyatlarıyla birlikte, en düşük otomobilin 1 milyon TL'den ucuz olmadığını söyledi. İkinci el otomobilleri 300 - 500 bin TL arasında sattığını ifade ederek, "700 ile 900 arası satılmaz, piyasası durgun. Dört aydır fiyat bu. Sektörün durumu şu an böyle, önümüzdeki aylarda ne olur bilemeyiz” sözlerini kullandı.

oto-pazar22.jpg

FAİZLER PİYASAYI BİTİRDİ

Otomobil piyasasını bitiren şeyin faizler olduğunu öne sürdü. Ayda bir otomobil satan oto galeri 10 - 20 bin TL kar ederken, bankanın verdiği yüzde 45 faiz oranıyla 1 milyon yatırarak sadece ayda 45 bin TL kazandığını söyledi. Bu miktarda parası olanlar hakkında Sarı, "Niye gelip araç alsın? Sıfır araç da alamaz, ikinci el araç da almaz” sitemini etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN