O tarihe kadar kiralık ev bulun yoksa... Kiralık ev arayanlara kritik uyarı: Büyük kriz kapıda

O tarihe kadar kiralık ev bulun yoksa... Kiralık ev arayanlara kritik uyarı: Büyük kriz kapıda

Yıl başından bu yana ciddi artışlar yaşanan emlak krizinde sorunlar bitmek bilmiyor. Kira fiyatları her geçen gün hızla artarken kiracı ve ev sahipleri arasında tartışmalar sürüyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş kiralık ev arayanlara 'Acil' kodlu uyarıda bulundu. Herkes elini çabuk tutsun! O tarihe kadar kiralık ev bulun yoksa bir daha eviniz olmayabilir. Büyük kriz kapıda, hemen tedbirinizi alın!

Kiralık ev arayanlar dikkat! Yıl başından bu yana sürekli olarak artış gösteren kira fiyatları ile ilgili kritik uyarı yapıldı. Piyasa yorumlarıyla sık sık gündeme gelen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 'Ben şimdiden uyarıyorum, herkes elini çabuk tutsun' diyerek korkutan haberi duyurdu. O tarihe kadar kiralık ev bulamayanlar yandı. Büyük kriz kapıda, fiyatlar birden artacak. İşte İslam Memiş'in dikkat çeken son dakika açıklamaları;

UZMAN İSİM UYARDI: O TARİHE KADAR KİRALIK EV BULUN YOKSA...

"Okullar tatil, sınavlar bitti, yaz tatili başladı. Tatil rehavetine kapılmadan bir soruna odaklanmak gerek. Kiralık ev! Yaz ortalarında Türkiye’de kiralık konut ihtiyacında ciddi talep artışı oluyor. Görev nedeniyle şehir değişikliği, üniversite eğitimi, boşanma oranlarındaki artış gibi nedenler başı çekiyor. Son iki yıldır enflasyon nedenli konut ve kira fiyatlarında artış hız kesmiyor. Son iki yıldır bu konu hakkında düşüncemi biliyorsunuz. Ne konut ne de kiralarda düşüş beklemiyorum. Ancak değerlemeyi iki türden değerlendirmek gerek:

- Döviz üzerinden değeri

- TL üzerinden değeri

Genelde TL üzerinden değer hesaplayanlar, bir yanılgı içinde.

Döviz maliyetli hesaplanması gerek.

ghghgh-2023-07-06t124641-639.jpg

BÜYÜK KRİZ KAPIDA, EV BULAMAYANLAR YANDI!

Döviz üzerinden değer hafif gerileyebilir, ancak TL üzerinden değer kaybı bekleyenler iyi hesap yapmalı. Kira konusunda devletin belirlemiş olduğu yüzde 25 sınırı var. Yani, mülk sahibi kiracısına yüzde 25’den fazla zam yapamayacak. Bu konu tartışmaya açık olduğundan dolayı yüzde 25 sınırı konusunu sonra değerlendirebiliriz. Gerçek şu; “Yüzde 25 artışı çoğu kişi uygulamıyor.” Ortak yol bulunuyor veya mahkemeye gidiliyor. Bizim şimdiden “Kiralık konut” işini halletmemiz gerek. Çünkü piyasada kiralık ev yok! Boş bulmak ayrı bir dert, yüksek kira ayrı bir dert. Ondan sebep Eylül’ü beklemek yerine bir veya iki kira önceden verip ev işini çözmek gerek.

gfgffg-30.jpg

Ağustos-Eylül ayında Türkiye’de en çok, “Kiralık ev bulamıyoruz, çocukları eğitim için yollayamıyoruz, kiradan dolayı memurlar taşraya dönüş istiyor” konularını tartışacak. Hatta günlerce tartışılacak. Ben şimdiden uyarıyorum; kiralık ev yok, tedbir alın!"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN