Ete bu kez zam değil indirim var! Kurban Bayramı öncesi düştü: İşte kilo başına gelen indirim

Ete bu kez zam değil indirim var! Kurban Bayramı öncesi düştü: İşte kilo başına gelen indirim

Et fiyatları hızlı bir yükselişle devam ederken aniden ters köşe yaptı! Ete bu kez zam değil indirim var! Et alacaklar kasaplara koşuyor. Kurban Bayramı öncesinde et fiyatları düştü. İşte kilo başına gelen indirim...

Son haftalarda peş peşe zam alan kırmızı et fiyatları, bu kez düşüş yaşadı. Temel ürünler arasında bulunan kıyma ve kuşbaşı gibi ürünlerde etiketlerde kilo başına en az 35 liralık bir indirim yapıldı. Sektör temsilcileri, Kurban Bayramı öncesi yapılan bu indirimin bir ilk olduğuna dikkat çekti.

GÜNCEL ET FİYATLARI NE KADAR?

Kırmızı Et Nasıl Seçilir: İyi ve Doğru Et Seçme Rehberi - Yemek.com

NTV'nin haberine göre, kasaplarda dana kıymanın kilosu en düşük 580 liradan, kuşbaşı et ise 600 liradan satılıyor.

Son bir ay içerisinde et fiyatları 100 lira artarken, bu kez bir indirim geldi. İndirimin arkasında ise ithal edilen hayvanların kurbanlık olarak piyasaya sürülmesi bulunuyor.

Vatandaşlar, indirim olmasına rağmen kırmızı et fiyatlarının hala yüksek olduğunu belirtirken, sektör temsilcileri fiyatların yüksekliğinin talebi azalttığına dikkat çekiyor.

KIRMIZI ET FİYATLARINDA ARTIŞ OLACAK MI?

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, Kurban Bayramı öncesi ilk defa böyle bir durumun yaşandığını vurgulayarak piyasada bir düşüşün başladığını belirterek, "Devletimiz yurt dışından ithal ettiği etleri vakıflara vermeye başladı. Şu anda hemen hemen 5-6 vakıfla anlaşma yapmış durumunda ve devam da etmekte." şeklinde konuştu.

Kırmızı et fiyatlarında yakın dönemde artış beklenmediği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN