O tarihe kadar kontağı kapatın! Petrol tahminleri duyuruldu: Benzin ve motorin indirimi geliyor...

O tarihe kadar kontağı kapatın! Petrol tahminleri duyuruldu: Benzin ve motorin indirimi geliyor...

Petrol fiyatlarında ve döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Mayıs ayı ile birlikte sürekli olarak iniş ve çıkış yapan petrol fiyatlarına dair yeni tahminler paylaşıldı. Otomobil sürücülerinin yakından ilgilendiği akaryakıt fiyatlarında indirim araştırması sürüyor. O tarih itibariyle petrol fiyatlarında indirim bekleniyor. İşte tüm detaylar...

AKARYAKIT FİYATLARINI ETKİLEYECEK RAPOR PAYLAŞILDI

Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar tüm hızıyla devam ediyor. 2023 yılının haziran ayına girilmesiyle birlikte akaryakıt fiyatlarına dair beklentiler paylaşıldı. Brent petrol varil fiyatı ve dolar kuruna göre değişiklik gösteren akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi yer alıyor.

Benzin ve motorin fiyatlarını etkileyen brent petrol varil fiyatı için yeni bir rapor paylaşıldı. Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek raporda brent petrol varil fiyatları için tahminler yer aldı. Petrol fiyatları için 2023 ile 2024 yılları arasında fiyat tahminleri Barclays Plc, tarafından düşüş yaşanacağı açıklandı.

2023 yılı için petrolün 5 dolar kadar gerileyerek varil fiyatının 87 dolara düşeceğini belirten Barclays, 2024 yılı için 8 dolar düşüş göstereceğini belirterek varil fiyatının 89 dolar olacağı tahmininde bulundu.

thumbs-b-c-dae96d3268b73191318bba917c9a8585.jpg

PETROL FİYATLARINDA MERAKLI BEKLEYİŞ

Brent petrol varil fiyatlarında dair paylaşılan raporda ise OPEC+'a dair tahminler de paylaşıldı. Tahminlere göre arz fazlalığından kaçınma ve proaktif davranma eylemlerine devam etmesinin büyük bir olasılık olduğu da duyuruldu.

Paylaşılan notlarda "Bu yılın ikinci yarısında, mevsimsel olarak talebin artmasının, OPEC dışı üreticilerin arzında büyümenin yavaşlaması ve OPEC+ üyelerinin üretimi frenlemeye devam etmelerinin etkisiyle bir arz açığı oluşacağını tahmin ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

istock-611306368.jpg

AKARYAKIT FİYATLARINDA KRİTİK GÜN

Petrol piyasası için dikkat çeken tarihlerden birisi de 4 Haziran olarak açıklandı. OPEC+ grubu 4 Haziran tarihi itibariyle yeni bir toplantı gerçekleştirilecek. Suudi Arabistan ve Rusya'dan grubun üretim kesimlerinde artışa gidip gitmeyeceği piyasaların dikkatini çekiyor. Uzmanlar tarafından paylaşılan tahminlere göre üretime dair bir politika değişikliğinin yapılmaması bekleniyor.

İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin: 21.24 TL
Motorin: 19.34 TL
LPG (Otogaz): 10.50 TL

ANKARA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin: 21.60 TL
Motorin: 19.70 TL
LPG (Otogaz): 10.65 TL

İZMİR GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin: 21.59 TL
Motorin: 19.78 TL
LPG (Otogaz): 10.54 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN